Jessica undervisar i Thailand

HUA HIN. Till en början var Jessicas dröm att undervisa på skola i Spanien. Hon valde istället att flytta till Thailand tillsammans med sin familj och i dag är hon lärare på en svensk skola i Hua Hin.
– Ett enklare liv än hemma i Sverige, säger Jessica.

Jessica Ahl från Älvängen är lärare på en skola i Thailand. Där går också hennes två söner Hampus och Elliot.
Foto: Sanna Tingström.
Jessica Ahl från Älvängen är lärare på en skola i Thailand. Där går också hennes två söner Hampus och Elliot. Foto: Sanna Tingström.

Drömmen om att få undervisa på en skola utomlands har länge funnits hos Jessica Ahl. Målet var först att få jobba i Spanien, men så vände hon blicken mot Asien.

– Jag och min familj har alltid haft en dröm om att flytta utomlands. För mig började det i tidig ålder då min mamma ständigt pratade om sin dröm om att öppna ett café i Spanien och när jag blev lärare sökte jag till skolor i Spanien, men det blev aldrig av och istället blev det en skola i Thailand, berättar Jessica.

I januari förra året lyfte planet för första gången mot Hua Hin för Jessica, hennes man Johan och deras två söner Elliot, 9, och Hampus, 7. Nu är de inne på sin andra säsong i Thailand och där kommer de vara fram till april.

– Vi trivs väldigt bra här. Det är ett enklare liv än hemma i Sverige, man har mer tid för sig själv och för varandra och det passar oss perfekt.

På F-9-skolan Sanuk i Hua Hin som Jessica arbetar på går svenska och norska elever. Skolan är öppen året runt och några elever är helårselever som bor i Thailand permanent, men de allra flesta går 1–3 månader.

– Vi följer den svenska läroplanen för både förskola och skola, men det är ett annorlunda klimat på den här skolan jämfört med skolor i Sverige. Vi är cirka tolv i klassen, alla elever får ett personligt bemötande och lär känna varandra samt alla vuxna på skolan. Mina två söner går också på skolan och de trivs väldigt bra. De har fått många kompisar, berättar Jessica.

Var det svårt att ta det här steget?

– Det var nervöst när jag fick jobbet, men sedan var jag på en lärarkonferens i Stockholm med andra pedagoger som skulle jobba i Thailand och efter det släppte nervositeten. Det är inte så svårt att göra det här som många tror, det gäller bara att man vågar ta steget att lämna sitt liv i Sverige under en period och det ger väldigt mycket att bo i ett annat land med en annan kultur.

Saknar ni Sverige?

– Ibland. Det enda vi saknar är maten, släkt och vänner. Vi trivs med vårt liv här i Thailand och att göra något annat än att bo i Sverige.

Mer från allmänt

Bussförarens dag firas

Bussförarens dag firas internationellt och uppmärksammades för första gången i Sverige 2014. Anledningen till att den firas den 18 mars…

Skattfynd i Surte 

I drygt en månad har Tobias arbetat med att röja i skogen vid Surtesjön och under en solig morgon förra…

Locktorps festplats renoveras

Locktorp Festplats- och kulturförening. Så lyder namnet på den nybildade förening som antagit utmaningen att blåsa nytt liv i den…

Nu är arbetet i full gång

Knappast någon har undgått turerna om ridhuset och de fördyrade kostnaderna för saneringen. Nu har emellertid alla inblandade parter vänt…


Senaste nytt

Skottdrama i Surte

Vid 15.20-tiden på tisdagen larmades ambulans och polis till Surte med anledning av att en man som uppgavs må dåligt…

Tankbil läcker slaktavfall på E45

Strax efter klockan 14 på tisdagen började en tankbil att läcka slaktavfall på E45 strax söder om Ale Torg i…

”Jag orkar inte längre”

Dan Stenvall har länge haft djur på platsen som en gång var Bohus djurpark. På sina marker har han den…

Stor ilska efter skjutning av kor

Det var förra söndagen som djurägaren Dan Stenvall, med hjälp av en jägare, beslutade att skjuta Highland cattle- kor och…

Ännu ett val…

Tro det eller ej, men snart är det valrörelse igen. Det är dags att rösta fram ett nytt Europaparlament. Vi…

LN70 klara för trean

På måndagskvällen var det allt eller inget som gällde för LN70. En match återstod av säsongen och det var den…

Bussförarens dag firas

Bussförarens dag firas internationellt och uppmärksammades för första gången i Sverige 2014. Anledningen till att den firas den 18 mars…

KS Bandy klara för elitserien

Det nykomponerade laget med spelare från både Surte BK och Kareby IS hade som mål inför seriestarten att sluta bland…

Galet derby i Ale Kulturrum

Innebandyderbyt mellan Ale IBF och Skår IBK i Ale Kulturrum innehöll allt: spänning, mycket känslor och många mål. I den…

Skattfynd i Surte 

I drygt en månad har Tobias arbetat med att röja i skogen vid Surtesjön och under en solig morgon förra…