Du har lämnat Västkusten för den svenska huvudstaden?
– Det stämmer. Jag är född i Jörlanda, kom till Älvängen som sjuåring och bodde där till dess att gymnasiestudierna var avklarade. Sedan flyttade jag till Kristianstad för att ta ett så kallat gesällbrev. Att det blev Stockholm beror att det inte fanns något tilltalande arbete som bagare eller konditor i Göteborgsområdet. Därför gick flyttlasset till Stockholm hösten 2015. Nu arbetar jag som konditor och chokladansvarig på R.C Chocolat på Arlanda flygplats.
När och hur föddes intresset för bakning?
– Min mamma är utbildad kallskänka och jag har alltid fått vara med henne när hon bakat till kalas och så vidare. Jag fick fria händer i köket, bara jag städade efter mig. Jag har bakat så länge jag kan minnas. Jag gillar att skapa med händerna och att baka något som gör en annan människa glad är jätteroligt.
Vilket är ditt eget favoritbakverk?
– En nybakad kardemummabulle, precis uttagen från ugnen, som avnjuts tillsammans med ett glas kall mjölk slår det mesta.
Framtidsdröm?
– Sedan jag började plugga så har jag burit på en dröm om att någon gång få öppna ett eget bageri. Får jag med mig min sambo så kanske vi skulle kunna flytta hemåt igen och öppna ett riktigt hantverksbageri i Älvängen, då det saknas ett sådant i Ale.
Vad har du för målsättning i tävlingen SM för Unga Bagare?
– Det ska bli roligt att få visa folk vad man kan göra. Skulle det sedan resultera i en pallplats vore det roligt, annars är jag bara glad över att få vara med. Jag kommer att lära mig nya saker. Alla deltagare som har kommit till den här finalen är lika duktiga.
Vilken blir den största utmaningen?
– Det blir att få klart alla moment inom angiven tidsram, att man inte skadar sig på vägen utan att allt löper på som det ska.