En folkfest utan jämförelse

– Stubbracet lockade 1500 åskådare

USPASTORP. Publikintresset blir större och större för varje år som går. Lördagens Stubbrace lockade omkring 1500 åskådare. – Helt osannolikt, säger tävlingsgeneral Erik Karlsson.

Det var lerigt när den sjätte upplagan av Uspastorps Stubbrace avgjordes. Här är det Marcus Hallberg som försöker ta sig fram på det svårbemästrade underlaget.
Det var lerigt när den sjätte upplagan av Uspastorps Stubbrace avgjordes. Här är det Marcus Hallberg som försöker ta sig fram på det svårbemästrade underlaget.
http://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/10/v-41-Stubbrace-3.jpg

USPASTORP. Publikintresset blir större och större för varje år som går.
Lördagens Stubbrace lockade omkring 1500 åskådare.
– Helt osannolikt, säger tävlingsgeneral Erik Karlsson.

Det hade regnat hela veckan, men på själva tävlingsdagen sken solen. Det genererade rekordpublik för traktorfesten i Uspastorp, som avgjordes för sjätte året i rad.
– Det myckna regnandet under veckan hade medfört rejält blöta åkrar och därför uppstod problem med parkering. Vi gjorde vad vi kunde och förhoppningsvis löste det sig på bästa sätt för merparten av åskådarna. Vi beklagar om det fanns besökare som tyckte det var långt att gå till själva tävlingsområdet, säger Erik Karlsson.

Publiken fick uppleva dramatik i såväl herr- som damklassen. Efter att ha varit nära några år fick äntligen hemmaföraren Gert Karlsson ställa sig överst på prispallen. Tvåa blev Kaj Andersson och trea Johan Glennbrant.
– Extra roligt att Gert fick vinna då han bor granne med banan. Han har varit tvåa tidigare, men aldrig segrat, säger Erik.

Bland damerna kom guldstriden att stå mellan fjolårsvinnaren Malin Zackrisson och Linda Olsson. Det såg länge ut att bli den sistnämnda som skulle köra hem segern, men ett motorhaveri med bara några meter kvar till mållinjen grusade förhoppningarna. Malin Zackrisson, som var tio sekunder efter i starten, kunde ta sig förbi och försvara titeln. Trea i damklassen blev Marlén Magnusson.

I övrigt kunde publiken konstatera att P4-profilen Hasse Andersson pratar bättre i mikrofonen än vad han kör traktor. Hasse slutade på 24:e plats.
– Hasse har alltid dåliga ursäkter att komma med. Vi har dock videobevis på att han slirar med kopplingen när han kör och att det är därför som det inte går fortare, skrattar Erik Karlsson.

Kommunstyrelsens ordförande, Mikael Berglund (M), var med för första gången och kom på en 18:e plats.
– Mikael tyckte det var så roligt att han funderade på att skaffa sig en egen traktor till nästa års Stubbrace, förklarar Erik.

Noterbart i övrigt var att Svenska Fergusonklubbens (Grålleklubben) ordförande Mats Mattsson besökte arrangemanget och tyckte att det var en fantastisk tillställning. Göta Älvdalens Motorhistoriska Förening förevisade en tändkulemotor. Föreningens representanter var mycket nöjda med lördagen som resulterade i ett tiotal nya medlemmar.

Fotograf: Allan Karlsson

Malin Zackrisson försvarade titeln i damklassen.

Malin Zackrisson försvarade titeln i damklassen.

Radioprofilen Hasse Andersson slutade på 24:e plats och kommunstyrelsens ordförande, Mikael Berglund, på 18:e plats i lördagens Stubbrace i Uspastorp.

Radioprofilen Hasse Andersson slutade på 24:e plats och kommunstyrelsens ordförande, Mikael Berglund, på 18:e plats i lördagens Stubbrace i Uspastorp.

Mer från övrigt

Så röstade aleborna i riksdagsvalet

Samtliga 19 112 röster i Ales 17 distrikt är räknade till riksdagsvalet. Resultatet visar att Sverigedemokraterna får 22,4 procent av…

Ale Discgolfcenter- en bana i världsklass

Det har gått fem år sedan resan började. Jonas och Camilla bestämde sig då för att satsa på att bygga…

Från arkivet: ”Golfbanan i Nödinge invigd”

Hjärnan bakom banan, golfexploatören Martin Sternberg, ville hålla nere förväntningarna på banan under invigningen. – Den är inte perfekt än.…

Lastbil välte – stopp i trafiken

NYGÅRD. Vid 17.45-tiden på torsdagen välte ett lastbilsflak på länsväg 1996 i Nygård. Enligt polisen ligger det virke från flaket…


Senaste nytt

Mjukstart för Alfhems Värdshus

I början av året blev det känt att Lennart Johansson och Lisbeth Karlberg Johansson tar över golfrestaurangen på Kungsgården –…

Nu rivs gamla ICA-fastigheten

De första detaljplanerna för området är i uppstart, men byggstart för bostäder med mera ligger flera år framåt i tiden.…

Byggstart i Skepplanda

Alebyggen ska uppföra 22 lägenheter i nyproduktion och därefter renovera den gamla prästgården för att sannolikt kunna skapa ytterligare fem…

Polisjakt efter påverkad förare

Vid 00.30-tiden under natten till torsdagen skulle en polispatrull kontrollera en bil på Bilprovarevägen i Trollhättan. Föraren vägrade dock att stanna…

Nyheter från Beerium Kraftölsbryggeri

Företaget såg dagens ljus i slutet av 2017 och på Sveriges nationaldag 2018 hade man bryggt sin första batch. –…

Vårdas för livshotande skottskador

Det var igår, tisdag, som en man i 20-årsåldern gick till attack mot ambulanspersonal och skadade två personer. – Mannen…

Skottdrama i Surte

Vid 15.20-tiden på tisdagen larmades ambulans och polis till Surte med anledning av att en man som uppgavs må dåligt…

Tankbil läcker slaktavfall på E45

Strax efter klockan 14 på tisdagen började en tankbil att läcka slaktavfall på E45 strax söder om Ale Torg i…

”Jag orkar inte längre”

Dan Stenvall har länge haft djur på platsen som en gång var Bohus djurpark. På sina marker har han den…

Stor ilska efter skjutning av kor

Det var förra söndagen som djurägaren Dan Stenvall, med hjälp av en jägare, beslutade att skjuta Highland cattle- kor och…