Delad poäng i toppmötet

– ÄIK förstörde Ytterbys segerfest

YTTERBY. Älvängens IK hade två gyllene lägen att avgöra i slutet – men det blev delad poäng i toppmötet mot Ytterby IS inför 300 personer.
– Vi ska vara nöjda, säger tränare Peter "Erra" Eriksson efter slutsignalen.

Det var mycket som stod på spel i fredagens toppmöte på Ytterns IP. Vid seger skulle hemmalaget Ytterby säkra seriesegern i division 5 medan Älvängen, som kom till spel utan skadade Niklas Tidstrand och Alexander Stéen samt avstängde Markus Ahlbom, behövde poäng för att kliva förbi Angered som tvåa i tabellen.

300 personer fick se ett Ytterby som ägde mest boll under den första halvleken, men ÄIK stack upp och skapade några halvchanser och det var till slut de vitblå som fick jubla först. Tre minuter före halvtidsvilan revs Tim Webster ner i straffområdet efter en duell med Andreas Olsson i hemmamålet och på den efterföljande returen rullade Hannes Berggren in matchens första mål – trodde de flesta – men domaren hade redan blåst av och pekat på straffpunkten.
Fram klev Marius Evensen som säkert placerade in 1–0 lågt i målvaktens vänstra hörn.

– En bra halvlek från vår sida. Planen var att sätta hög press och försöka minska ytorna för dem, det lyckades vi med, säger ÄIK:s lagkapten, Niklas Ahlbom.

Den andra halvleken blev en svängig historia. Älvängen försökte försvara sin ledning och det lyckades man med fram till den 73:e minuten då Joakim Thornberg tryckte in kvitteringen.

– Det kändes väldigt surt när de fick in 1–1. Vi hade kontroll över vårt straffområde. De förde spelet, men skapade inte så mycket fram till dess, säger Peter ”Erra” Eriksson.

Lagen bytte därefter halvchanser med varandra och under de sista minuterna brann det till rejält. En snabb omställning ledd av Marius Evensen slutade med att bollen hamnade hos Niklas Ahlbom i den vänstra delen av straffområdet – men superläget resulterade i att bollen letade sig precis utanför den högra stolpen.

– Jag var väldigt trött i vaderna och kunde knappt stå upp. Otroligt surt att den inte satt, säger Ahlbom.

Det var inte över där för kort därefter fick Emil Bäck en identisk målchans, men även han sköt bollen tätt utanför med matchens sista spark.

– Vi ska vara nöjda med att vi tar en poäng mot Ytterby på bortaplan. Det kan bli en viktig sådan när säsongen summeras, men samtidigt känns det trist att vi inte förvaltade våra chanser i slutet, säger Peter Eriksson.

Poängen innebär att Älvängen är ny tvåa i tabellen när tre matcher återstår och Ytterby får vänta med att fira seriesegern.

Mer från sport

Superettan nästa för Olausson 

Joakim Olausson har tidigare spelat i klubbar som Atalanta, Assyriska BK, Qviding FIF, Örgryte IS, BK Häcken och Perugia. De…

Seger i hemmapremiären

163 personer hade på fredagskvällen tagit sig till Ale Arena för att se Surte BK spela sin hemmapremiär mot Mölndal…

Storseger för decimerat Surte

Efter premiärsegern mot Lidköpings AIK U förra helgen väntade på söndagen en ny bortamatch för Surte BK. På den andra…

Skår vände och vann på 34 sekunder

En katastrofalt dålig första period gjorde att Skår hamnade i underläge med 4-1. – Ja, det var riktigt uselt spel.…


Senaste nytt

Konsert som föll publiken i smaken

Röda mattan var utrullad och feststämningen på topp när den årliga stipendiekonserten väntade i Medborgarhuset. Kvällen inleddes med utdelning av…

Ett stort dilemma

Ridhuset fortsätter att spöka för Ale kommun. I veckan som gick kom den första externa rapporten som skulle ge svar…

Superettan nästa för Olausson 

Joakim Olausson har tidigare spelat i klubbar som Atalanta, Assyriska BK, Qviding FIF, Örgryte IS, BK Häcken och Perugia. De…

Festkväll i Skepplanda bygdegård

Kock Malin Get Away blev en succé vid de tillfällen som konceptet ägde rum på före detta La Plaza i…

Julöl i ny tappning

Ahlafors Bryggerier håller fast vid de senaste årens tradition att ta fram ett nytt recept för sitt julöl. Årets brygd,…

Seger i hemmapremiären

163 personer hade på fredagskvällen tagit sig till Ale Arena för att se Surte BK spela sin hemmapremiär mot Mölndal…

Olycka på Jordfallsbron – två till sjukhus

Fyra bilar var vid 17.40-tiden på fredagen inblandade i en olycka på Jordfallsbron i riktning mot Kungälv. Fem enheter från…

Ny gång- och cykelbana i Skepplanda

– Det kommer att göras en vändplan längst in och vi kommer att flytta in staketet och reklampelaren några meter…

Hon är ny sektorchef för Kultur- och fritid

Den 14 oktober var hennes första arbetsdag i Ale kommun och när intervjun sker går Anna Reinhardt in på sin…

Myskankor lämnade åt sitt öde

Det var i förra veckan som upptäckten gjordes. Någon har lämnat fjorton små myskankor vid Svandammarna i Surte. Ingen vet…