Leckborn tvåmålsskytt i premiären

– Flygande start för Ahlafors IF

Cornelis Leckborn blev tvåmålsskytt när Ahlafors IF infriade alla förväntningar och vann bortapremiären mot Främmestads BK. Tillsammans med nyförvärvet Robin Eriksson bildar han tveklöst seriens vassaste anfallsduo.
– Det är så otroligt kul att spela med Robin och nu fick samarbetet bästa tänkbara start, säger en lycklig Leckborn efter premiärsegern.

Ahlafors IF:s trupp såg länge både tunn och blek ut inför årets säsong, men plötsligt har den gulsvarta armén utvecklats till en av seriens mest intressanta. Konkurrenssituationen är mördande hård och tränare Michel Berndtsson-Gonzales hade angenäma problem med laguttagningen. Etablerade spelare som Niclas Graff och Kalle Hamfeldt fick lämna plats åt ungdomar som Jesper Zetterlund och Viktor Bred som båda tog plats i premiärelvan.


– Vi kommer att behöva alla spelare och jag ville visa att våra yngsta är med på allvar i kampen om platserna i startelvan. Kalle och Graff vet jag precis var jag har. Det är två kloka spelare med stor erfarenhet som självklart kommer att tillhöra våra viktigaste pådrivare. Att vi äntligen har lite konkurrens om platserna gör laget bättre och det hoppas jag alla kan se som något positivt. I grunden vill vi ju alla vinna med Ahlafors IF och laget måste gå före jaget. Som tränare är det en dröm att kunna välja de hetaste spelarna för dagen, säger Michel Berndtsson-Gonzales.

I bortapremiären mot Främmestad visade AIF upp lite av sitt nya press-spel. Hemmalaget fick direkt stora problem när gästerna vann boll högt upp i plan. Robin Eriksson var igenom efter fem minuter, men fick bollen för långt ifrån sig. En kvart in i matchen spräckte fjolårets skyttekung, Cornelis Leckborn, årets nolla. Passningen kom från Robin Eriksson och tidiga 0-1 gav bortalaget energi.
– Det är alltid skönt att få in ett ledningsmål. Du kan slappna av och spela med lite större självförtroende. Vi fick bra utdelning på vår höga press och borde kanske gjort ytterligare något mål. Till slut kom Främmestad in i matchen och flyttade upp sina positioner. Jag tyckte ändå att vi hade bra koll på dem i första halvlek, säger Leckborn.

På det centrala mittfältet vann Felix Rudin och framför allt lagkapten Jonathan Lindström det stundtals tuffa duellspelet. Lindström serverade Jesper Zetterlund en boll på djupet direkt efter avspark i andra halvlek. ”Zäta” fälldes innanför straffområdet och Leckborn tryckte dit 0-2 från elva meter.
– Det var psykologiskt viktigt för oss och blytungt för dem, säger tvåmålsskytten.


Med halvtimmen kvar att spela gjorde Ahlafors ett dubbelbyte. Ut med Viktor Bred och Jesper Zetterlund, in med Kalle Hamfeldt och Niclas Graff. De hade knappt varit på plan i en minut innan Graff vann boll, slog en breddande passning till Jonathan Lindström som utanför straffområdet chipade in bollen till Robin Eriksson. Han tog ner bollen, vände bort sin bevakare och skickade upp 0-3 i nättaket. Ett klassmål.
– Han är så otroligt stark och svårfångad i straffområdet. Det smäller bara till. Trots sin storlek är han dessutom väldigt snabb, berömmer Leckborn sin kollega.

Främmestad gav inte upp. Trycket mot AIF-kassen ökade, men det nykomponerade mittbacksparet Joakim Elofson och Sebastian Hällbäck styrde försvarsspelet framgångsrikt. Fredrik Hagelin är ny som vänsterback och även han imponerade i sin debut.
– Fredrik är otroligt lugn och trygg med bollen. Det är en fröjd att se hans försvarsspel, säger Michel Berndtsson-Gonzales.

Först med 20 minuter kvar lyckades hemmalaget reducera och skapade sedan ytterligare ett par situationer. Totalt sett var segern aldrig hotad.
På Långfredagen är det dags för hemmapremiär när Alingsås IF kommer på besök. Alingsås spelade 0-0 mot Tidaholm i seriepremiären.

– Nu ska vi först ha en riktigt bra träningsvecka och glädjas åt första skalpen, sen går vi för en ny trea. Det vore fantastiskt roligt att få inleda med två segrar, avslutar Michel Berndtsson-Gonzales.

Division 3 mellersta Götaland
Främmestads BK – Ahlafors IF 1-3 (0-1)

Mål: Cornelis Leckborn 2, Robin Eriksson. Matchens kurrar: Robin Eriksson 3, Cornelis Leckborn 2, Jonathan Lindström 1.

Mer från sport

Leckborn bakom AIF-vinst

Efter förlusten i toppmötet mot Skoftebyn och en poäng hemma mot Tidaholm senast var Ahlafors IF på jakt efter tre…

Viktig seger för Nol

Nol fick en smakstart på onsdagens match mot Lunden ÖBK hemma på Hedboms Måleri Arena. Efter drygt tio minuter sprang…

SBTK starkast i toppmötet

Tabelltrean Skepplanda ställdes på onsdagskvällen mot tvåan Ulricehamns IFK på bortaplan. En tuff uppgift på förhand, men under en chansfattig…

Ales damlag läggs ner

2017 säkrade Ale IBF:s damer seriesegern i division 2 och tog klivet upp till ettan. Under den gångna säsongen lyckades…


Senaste nytt

Många turer när Börjessons blev kommunadministration

I augusti 2015 förvärvade Ale kommun den fastighet där Börjessons Mekaniska bedrev sin verksamhet i Nödinge. Prislappen var 14 miljoner…

Svidande kritik i Jennylundsrapporten

I januari läckte det ut att kostnaderna för den nya ridanläggningen på Jennylund i Bohus skenat iväg. Den politiska ledningen…

En onödigt dyr läxa

Kommunfullmäktige i Ale fick förra veckan ta del av Jennylundsrapporten. En genomlysning av hela ridhusprojektet i Bohus, från starten 2009…

Thorskogs Slott blev ”Årets Slottshotell”

VÄSTERLANDA. Nu är omröstningen ”Årets Slottshotell” på HotelSpecials över för i år. Tusentals privatpersoner har fått säga sitt om vilket…

Soligt midsommarfirande

Det blev ett midsommarfirande i sol och behaglig temperatur. Lokaltidningen besökte först Grönköp i Skepplanda där mycket folk hade samlats…

Protesterna fick gehör

Hans Hellman, ordförande i Kommunala pensionärsrådets samråd, ledde protesttåget som gick från parkeringen vid Älvevi till Älvängens idrottshall där Omsorgs-…

Misstänkta koppartjuvar greps på E45

Vid 5-tiden på torsdagsmorgonen stoppade polisen en bil med släp på E45 i Lilla Edet. Föraren visade tydliga tecken på…

Leckborn bakom AIF-vinst

Efter förlusten i toppmötet mot Skoftebyn och en poäng hemma mot Tidaholm senast var Ahlafors IF på jakt efter tre…

Viktig seger för Nol

Nol fick en smakstart på onsdagens match mot Lunden ÖBK hemma på Hedboms Måleri Arena. Efter drygt tio minuter sprang…

SBTK starkast i toppmötet

Tabelltrean Skepplanda ställdes på onsdagskvällen mot tvåan Ulricehamns IFK på bortaplan. En tuff uppgift på förhand, men under en chansfattig…