Meriterad tränare tar över LNIK

NYGÅRD. Det är en välmeriterad tränare som tar över Lödöse Nygårds damlag. På måndagen presenterades Roberto Jacobsson av klubben.
– Det känns väldigt inspirerande, säger han till Alekuriren.

Roberto Jacobsson har en lång och gedigen meritlista som tränare. I över 30 år har han lett lag på olika nivåer, däribland Gais, Öis och Falkenberg. 1991 var han assisterande tränare till Lennart Ottordahl när Västra Frölunda tog klivet upp till allsvenskan och 2003 tog Jacobsson upp Gais i superettan.

– Kvalet med Gais mot Mjällby är mitt finaste fotbollsminne. Att vi lyckades vinna inför 12 000 personer på läktarna var en häftig upplevelse, säger Roberto.

Den senaste säsongen har han haft huvudansvaret för division 4-klubben Älvsborg FF.

– Jag har enbart tränat herrlag på A-lagsnivå och under den gångna säsongen hade jag huvudansvaret för Älvsborg FF. Det var väldigt dåligt på många olika punkter, dålig uppslutning på träningarna och återbud på matchdagarna. Det kändes inte seriöst och jag ledsnade, berättar han.

I september valde Torben Christiansen att avsluta sitt uppdrag som tränare för Lödöse Nygårds damlag mitt under säsongen. Sedan dess har klubben letat efter en ersättare och nu står det klart att det blir Roberto Jacobsson.

– Jag har flera bekanta som har tränat damlag och alla har pratat väldigt gott om det. Tjejerna har en bra attityd, de är alltid många på träningarna och vill utvecklas. Att ta ett nytt division 4-lag i Göteborg kändes aldrig aktuellt och därför kändes det här steget perfekt, säger Jacobsson och fortsätter:

– Det känns väldigt inspirerande att få ta över LNIK. Jag vet inte så mycket om laget, men har hört att de spelar 4-4-2, vilket passar mig väldigt bra. Jag har hört att spelarna har en bra inställning och vill utvecklas.

Vilken sorts fotboll vill du spela?

– Jag vill utveckla passningsspelet och förmågan att föra matcher. Det är något som jag kommer att jobba hårt med i LNIK.

Lödöse Nygård är mycket nöjda över att ha fått in Jacobsson som ny tränare. I ett pressmeddelande skriver klubben bland annat följande:

”Klubben har en vilja att laget ska utbildas, både individuellt och som grupp och lag. Vi ska sätta upp en högre målsättning än att hänga kvar inför 2020. Efter spelarintervjuer ville tjejerna ha: En bestämd tränare med pondus, men samtidigt ödmjuk. Han ska se alla, ge positiv och negativ feedback på individnivå. Utveckla laget, vilja att driva saker framåt, ha en tydlig bild på vart vi ska. Positiv, lyhörd, engagerad och pedagogisk. Vilja att utbilda tjejerna vidare och vara tydlig i sitt ledarskap. När vi träffade Roberto kändes det lite för bra för att vara sant. Vår tro är att han har alla ”rätt” utifrån tjejernas önskelista.”

Foto: Allan Karlsson. 

Mer från sport

Superettan nästa för Olausson 

Joakim Olausson har tidigare spelat i klubbar som Atalanta, Assyriska BK, Qviding FIF, Örgryte IS, BK Häcken och Perugia. De…

Seger i hemmapremiären

163 personer hade på fredagskvällen tagit sig till Ale Arena för att se Surte BK spela sin hemmapremiär mot Mölndal…

Storseger för decimerat Surte

Efter premiärsegern mot Lidköpings AIK U förra helgen väntade på söndagen en ny bortamatch för Surte BK. På den andra…

Skår vände och vann på 34 sekunder

En katastrofalt dålig första period gjorde att Skår hamnade i underläge med 4-1. – Ja, det var riktigt uselt spel.…


Senaste nytt

Konsert som föll publiken i smaken

Röda mattan var utrullad och feststämningen på topp när den årliga stipendiekonserten väntade i Medborgarhuset. Kvällen inleddes med utdelning av…

Ett stort dilemma

Ridhuset fortsätter att spöka för Ale kommun. I veckan som gick kom den första externa rapporten som skulle ge svar…

Superettan nästa för Olausson 

Joakim Olausson har tidigare spelat i klubbar som Atalanta, Assyriska BK, Qviding FIF, Örgryte IS, BK Häcken och Perugia. De…

Festkväll i Skepplanda bygdegård

Kock Malin Get Away blev en succé vid de tillfällen som konceptet ägde rum på före detta La Plaza i…

Julöl i ny tappning

Ahlafors Bryggerier håller fast vid de senaste årens tradition att ta fram ett nytt recept för sitt julöl. Årets brygd,…

Seger i hemmapremiären

163 personer hade på fredagskvällen tagit sig till Ale Arena för att se Surte BK spela sin hemmapremiär mot Mölndal…

Olycka på Jordfallsbron – två till sjukhus

Fyra bilar var vid 17.40-tiden på fredagen inblandade i en olycka på Jordfallsbron i riktning mot Kungälv. Fem enheter från…

Ny gång- och cykelbana i Skepplanda

– Det kommer att göras en vändplan längst in och vi kommer att flytta in staketet och reklampelaren några meter…

Hon är ny sektorchef för Kultur- och fritid

Den 14 oktober var hennes första arbetsdag i Ale kommun och när intervjun sker går Anna Reinhardt in på sin…

Myskankor lämnade åt sitt öde

Det var i förra veckan som upptäckten gjordes. Någon har lämnat fjorton små myskankor vid Svandammarna i Surte. Ingen vet…