Debatten i media har tystnat och det förekommer inte alls lika många inslag om elprismarknaden som det gjorde förra året vid den här tiden.
– Då skrevs det otroligt mycket mer. Att ämnet inte är lika hett beror säkerligen på den prisbild som är just nu. Det är lägre elpriser och då minskar engagemanget hos den breda allmänheten, säger Nicolas Borquez, kundrelationsansvarig på Ale El.
Kampanjen om vintersäkring skiljer sig mot tidigare marknadsföring som Ale El har gjort. Behovet av att lyfta fram ett specifikt avtal har inte funnits förrän nu.
– Vintersäkrat elpris innebär att priset inte påverkas av eventuella prisökningar på den nordiska elbörsen under vinterhalvåret. Vi säljer en slags trygghet och försäkring till våra kunder. Ett tryggt avtal helt enkelt, säger Kornelia Dunkels.
Hur har intresset på kampanjen varit hittills?
– Vi har haft en hel del samtal och min upplevelse är ändå att nyfikenheten är stor. I första hand är det villakunder som attraheras av erbjudandet, säger Nicolas Borquez.
För att kunna åtnjuta vintersäkring, vilket innebär ett fast pris, gäller det att teckna ett avtal med Ale El senast slutet av september.
– Det fasta priset gäller då mellan 1 oktober till och med 31 mars, resten av året har du rörligt pris. Du kan också välja vintersäkring under färre antal månader, men slutdatum är alltid sista mars, säger Nicolas Borquez.
Vad är rådet till kunderna, att teckna ett vintersäkrat avtal omedelbart eller avvakta?
– ”Ha inte is i magen” är en slogan som vi använder. Det är naturligtvis jättesvårt att säga eftersom kunden får ett specifikt pris den dagen han eller hon tecknar sitt avtal. Viktigast för oss är att förmedla den trygghet som vintersäkrat elpris ger under en begränsad period på året, avslutar Kornelia Dunkels.