ALVHEM. Tillbaka på Kungsgården efter en vinter i Idre. På lördag öppnar Ale Golfkrog.
– Ett säkert vårtecken, konstaterar krögarduon Jessica och Peter Sandqvist.
När fjolårssäsongen var till ända begav sig Jessica och Peter Sandqvist till fjällvärlden för att arbeta i Idre fjäll.
– En bra, men speciell vinter med tanke på coronapandemin, förklarar Peter.
De senaste veckorna har paret ägnat åt att renovera Ale Golfkrog. Matsalen har målats om och dessutom har restaurangen försetts med nya möbler.
– Inredningen vill vi ska återspegla huset och den vackra omgivningen som finns här, säger Jessica.
Även köket har fått sig ett ansiktslyft och därutöver har man valt att investera i ett nytt kassasystem.
– Den som är på banan kan både beställa och betala sin mat direkt i mobilen. Man behöver bara hämta upp maten här. Samma sak för den som slår sig ner vid ett bord, det är bara att göra sin beställning med hjälp av en QR-kod. På så sätt slipper vi köer vilket är väldigt bra i dessa tider, säger Peter Sandqvist.
Ale Golfkrog kommer att hålla öppet hela påskhelgen. På påskafton finns möjlighet att boka en trerätters middag att avnjuta i restaurangen.
– Vi erbjuder även take away för den som önskar, poängterar Jessica.
Vilka erfarenheter tar ni med er från fjolårssäsongen?
– Att vällagad, riktigt klassisk husmanskost värderas högt av våra trogna lunchgäster. Wallenbergaren, som blivit något av mitt signum, blev snabbt en favoriträtt och den kommer givetvis att finnas kvar på menyn. Nämnas bör också att vi ska ha fler grillstationer på utsidan. Det var uppskattat i fjol.
Någon underhållning att vänta?
– Vi planerar för fler kvällsarrangemang – trubaduraftnar, quiz med mera senare i vår och sommar. Vi kommer att ha en uppdaterad aktivitetskalender på hemsidan där besökarna kan kika på vad som är på gång.
Ni känns laddade?
– Det är vi verkligen! Det ska bli underbart att få välkomna både gamla och nya gäster till Kungsgården.