ÄLVÄNGEN. Aroseniusskolan har fått sina första mästerkockar någonsin. Premiärupplagans segrare blev Vincent Bergqvist, Eric Eklund och Markus Johansson.
– Helt klart värdiga vinnare, berömmer hem- och konsumentskapslärare Sofia Jonasson.
Mästerkockar har spridit sig från Bohusskolan till Aroseniusskolan. Nyligen korades segrarna, som fick den stora äran att servera sin vinnande anrättning till sina skolkamrater. Vincent Bergqvist, Eric Eklund och Markus Johansson hade all anledning att vara stolta när deras smakrika vegoburgare med bröd, dressing, sallad och klyftpotatis lades upp på tallrikarna.
– Det blev faktiskt bättre än vad vi själva trodde från början. Hemligheten är att vi har använt många olika ingredienser i färsen, säger Vincent Bergqvist.
– Sedan lyckades vi få till dressingen riktigt bra. Den består av créme fraiche, fetaost, citron, vitlöksklyftor samt salt och peppar. Farsan brukar göra den på helgerna, så det var bara att sno receptet, säger Eric Eklund.
Hur viktigt var det att vinna?
– Till en början inte alls, det var först på slutet som tävlingsinstinkten gjorde sig påmind, förklarar Markus Johansson.
Med hjälp av den nya köttbullemaskinen som kostverksamheten investerat i framställdes cirka 400 hamburgare den aktuella dagen.
Hur blev responsen?
– Mycket bra! Hamburgare är uppskattat på menyn och grabbarnas specialgjorda meny blev en riktig fullträff, säger Joakim Magnusson, köksmästare på Alegrytan som är namnet Aroseniusskolans matsal.
Blir det en fortsättning med mästerkockar?
– Absolut! Nu har vi provat konceptet och kan finslipa på detaljer till nästa gång, avslutar Sofia Jonasson.