Baudin mötte väljarna i Lilla Edet

LILLA EDET. Först dörrknackning, sen torgmöte och slutligen kvällspasset på bussen med kommunalråd Mona Burås Dieng (S) bakom ratten. Det blev en händelserik lördag för Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.
– Det är det här som betyder något, att få möta väljarna i deras vardag, sa Baudin.

Socialdemokraterna i Lilla Edet har lagt upp ett fullspäckat schema med celebra s-politiker på gästlistan under valrörelsen. I tisdags var riksdagsledamot Aylin Fazelian (S) på besök och under lördagen var det partisekreterare Tobias Baudins tur att träffa väljarna på torget. I samband med detta arrangerades också ett antal dörrknackningar.

– Trygghetsfrågan och hur vi kan förbättra det förebyggande arbetet för att förhindra rekryteringen av främst unga pojkar till de kriminella gängen är ett samtalsämne som ständigt återkommer. Här spelar socialtjänsten en viktig roll och genom ökade statsbidrag hoppas vi socialdemokrater att kommunerna ska kunna utveckla socialtjänstens verksamhet. Det är till sist en resursfråga och då måste staten vara med, menar Tobias Baudin.

Han underströk också att våldsutvecklingen i samhället inte är en fråga som stat, regioner och kommuner kan lösa själva. Här krävs stora insatser även från näringsliv, föreningsliv och gemene man.

– Vi måste inse att det här löser vi bara tillsammans. Det gäller att vi reagerar i tid när vi misstänker att någon far illa, arbetsgivarna måste vara vakna och samma sak gäller i föreningarna som ofta har nära kontakt med våra ungdomar.

I Lilla Edet upplever kommunalråd i opposition, Mona Burås Dieng (S), att den psykiska ohälsan sticker ut som ett vanligt samtalsämne under dörrknackningarna.

– Här är vi överens över blockgränsen, att vi måste vända trenden och vi jobbar med detta. Det finns inget farligare än människor utan hopp. Vi ska sträva mot ett Lilla Edet fritt från våld, säger hon.

På torget fick Tobias Baudin chansen att prata med nyföretagaren Didrik Hedram, 19, som i våras tog över Lengroths spel och café. Han träffade också pensionärer som uttryckte oro över Sverigedemokraternas frammarsch.

– Det finns en påtaglig oro för den ekonomiska utvecklingen med höjda räntor och skenande inflation. Jag försöker få alla att inse vikten av att rösta på ett parti som är berett att göra insatser så att färre drabbas lika hårt. 

Lördagen avslutades med att Tobias Baudin följde med Mona Burås Dieng till hennes andra jobb. Två till tre gånger i månaden kör kommunalrådet buss i Kungälv. Under en del av kvällspasset fanns Baudin med ombord.

– Det var verkligen lyckat. Han fick chansen att prata med flera av resenärerna. Bussen är en perfekt arena för dessa samtal. Tobias träffade två tonårstjejer varav en normalt kör EPA-traktor och hon hade mycket att säga om bensinpriset. De uttryckte en tänkvärd åsikt om att politiken är experter på att prata om ungdomar istället för med. Det tror jag Tobias tog med sig, berättar Mona Burås Dieng.

Mer från allmänt

Nu lämnar Stefan Brandt vd-posten

Stefan Brandts avsked innebär också slutet på en lång yrkesbana…

Upp för Ale och ner för Lilla Edet

På onsdagen släpptes resultatet i Svenskt Näringslivs årliga ranking av…

Invigning av Älvbarnens familjecentral

På familjecentralen finns flera olika yrkeskategorier samlade för att på…

Äppelfest på Tösslandagården

Hösten är den tid på året då äpplen av alla…

Senaste nytt

Nu lämnar Stefan Brandt vd-posten

Stefan Brandts avsked innebär också slutet på en lång yrkesbana…

Upp för Ale och ner för Lilla Edet

På onsdagen släpptes resultatet i Svenskt Näringslivs årliga ranking av…

Polis har skjutit beväpnad man

Strax före klockan sex på onsdagsmorgonen larmades polisen till en…

Skår drar sig ur seriesystemet 

Årets innebandysäsong i division 4 skulle på söndag inledas med…

Par blir av med 21 hundar

Det var efter en anmälan som Länsstyrelsen, i slutet av…

Trialtävling i Surte

Första start äger rum klockan 10.00 och det är flera…

Invigning av Älvbarnens familjecentral

På familjecentralen finns flera olika yrkeskategorier samlade för att på…

Centerpartiet går i opposition

Efter att valresultatet som innebar att Centerpartiet i Ale fick…

Nya tider!

Efter valet 2018 fanns ingen tydlig majoritet. Moderaterna lyckades i…

Äppelfest på Tösslandagården

Hösten är den tid på året då äpplen av alla…

Moderaterna slutförhandlar

Den 17 oktober sammanträder nyvalda Ale kommunfullmäktige och då måste…

Efterlängtad återstart av Kilanda marknad

Kilanda marknad bär på en stolt historia. I ungefär 30…

Premiärförlust för Ale Handboll

Almir Suljevic, 32, har meriter från Sveriges bästa handbollsliga. Här…