MARIELUND. Café Torpets Restaurang utvidgar verksamheten. I juni öppnar en gårdsbutik.
– Vi upplåter lokalen, producenterna sköter bemanningen, förklarar Johnny Hagberg.
Tanken är att gårdsbutiken ska vara öppen några timmar på helgerna, lördag och söndag. Den tidigare så kallade punchverandan ska nu inredas där de lokala producenterna ska samsas om ytan och ansvaret vad det gäller betjäning.
– Under sommarhalvåret har vi oerhört många besökare och vi tror definitivt att samarbetet kan bli en vinn-vinn-situation. Målgruppen är helt rätt. Det ökar upplevelsen för gästerna som kommer hit, säger Johnny Hagberg.
Vilka produkter ska saluföras?
– Det pågår fortfarande diskussioner med intressenter, men vi hoppas på must, honung, ost och blommor för att nämna några exempel.
Inledningen på året har varit positiv för Café Torpets Restaurang. Besöksantalet har ökat med cirka 30 procent.
– Nu i maj startar högsäsongen och den varar hela sommaren. Naturligtvis är det toppar och dalar beroende på väder och vind.
Blir det någon typ av underhållning att se fram emot?
– Vi har inte givit upp den tanken helt och hållet, men det beror helt på vad restriktionerna tillåter. Vi får avvakta och se.
– Vad det gäller pandemin i övrigt så är det med glädje vi konstaterar att många av våra äldre stamkunder har vågat sig tillbaka. Det märks att vaccinationen har kommit igång på allvar.
En annan skara besökare som låter sig attraheras av den vackra miljön runt Café Torpets Restaurang är alla vandrare.
– Vi har Pilgrimsleden Göta älv i direkt anslutning. Dessutom planeras det för en uppmärkning av leden till Angertuvan. Det är en fantastisk vacker plats!
Det verkar som att ni står väl rustade inför den stora ruschen?
– Ja, allt är i sin ordning – sedan finns det alltid detaljer att slipa på. Det som känns så extremt roligt är de superlativ som våra gäster lyfter fram beträffande maten. Vi har ett kök som levererar högklassiga rätter varje dag och det ryktet har spridit sig, avslutar Johnny Hagberg.