MARIELUND. Café Torpets ägare Johnny Hagberg ser tillbaka på en händelserik eventsäsong, men blickar redan fram emot 2025. Då utlovas bland annat en favorit i repris med coverbandet Haaks.
– Det som ligger närmast framför oss är emellertid vårt julbord som tar sin början den 22 november.
Halloween och Fars dag har precis avverkats. Nu ägnar Johnny Hagberg och hans personal sin tid åt att förbereda årets julbord.
– Vi kör fredag, lördag och söndag. Är det företag som vill komma till oss en torsdagskväll istället så ordnar vi det. Vi har redan en hel del bokningar och vissa kvällar är det fullbelagt. Det gäller att vara ute i god tid för de som har önskemål om en speciell dag.
Det blir traditionellt julbord?
– Ja, med extra allt. Vid några tillfällen kommer det att bli musikunderhållning med Tomtar på loftet. Det är Anders Lundin och några av hans kamrater som underhåller. Vi kör julbord fram till och med lördagen den 21 december, sedan stänger vi ner verksamheten under några veckor för att välkomna gäster igen på trettondagsafton.
Om du ska sammanfatta årets konserter?
– Det blev både toppar och dalar. Sommarens höjdpunkter var spelningen med Haaks som sålde slut samt David Carbe med gäster som ånyo blev en succé.
– Vad vi däremot behöver titta på är ett nytt koncept för allsången. Vi hade ytterligare någon programpunkt som inte riktigt levde upp till förväntningarna, men det är svårt att veta på förhand.
Vet ni redan nu vad som händer 2025?
– Nej, inte mer än att vi utlovar full satsning. Jag tror att under januari så kommer stora delar av programmet att vara klart. Det jag kan säga redan nu är att Haaks kommer tillbaka, likaså David Carbe med nya gäster, och förhoppningsvis även No Tjafs och Streaplers.
Café Torpet har i takt med sitt breda programutbud blivit ett etablerat utflyktsmål, som i större utsträckning än tidigare vill saluföra sig som en à la carte-restaurang.
– Så är det. Samtidigt är vi väldigt måna om att behålla de gäster som vill komma hit för en enklare fika. Det som är glädjande är att vi ständigt lockar nya besökare, folk som inte har varit hos oss tidigare.
Johnny Hagberg fortsätter att utveckla Café Torpet och nyligen gjordes en tillbyggnad klar i den södra paviljongen.
Vad är framgångsreceptet?
– Bra service, god mat och därtill en välkomnande miljö. Platsen här är unik i sitt slag och det finns bara möjligheter, avslutar Johnny Hagberg.