Christine följde drömmen – garaget blev en ateljé

TEXT: Daniel Marsfeld
27 april 2022 kl. 16:09

NÖDINGE. Christine Lidö har ett brinnande intresse för att skapa. Som keramiker har hon ägnat åtskilliga timmar åt intresset men nu ska hon även testa på att lära ut. – Jag är så tacksam för det här, säger hon.

Som utbildad lärare har Christine Lidö, 45, spenderat stora dela av yrkeslivet med att undervisa i Göteborg. Men 2019 valde hon att ta intresset för keramik till nästa nivå. Hon gick en diplomutbildning och garaget hemma i Nödinge förvandlades till en arbetsplats.

– Då tänkte jag att jag ville ha en egen ateljé och egen ugn. Egentligen bara för min egen skull, så då gjorde jag om garaget till en ateljé, berättar Christine Lidö.

Som barn skrev hon texter och dikter. Hon har även testat på att måla, men till slut blev det keramiken som hon fastnade för.

– Jag tycker det är en häftig känsla att, från att ha en lerklump i handen, kunna göra en skål, en kaffekopp eller ett fat. Jag gillar att det är så enkelt och att vem som helst kan göra det, bara man vill.

När ateljén så småningom blev verklighet fick hon från olika håll höra att det fanns intresse för att testa på konsten. Det var något som Christine snappade upp och nu tänker göra verklighet av.

– Det blir ju lite socialt också. Även om jag tycker att det är väldigt härligt att sitta här själv och skapa så tänker jag att det kan bli lite trevligt att hålla kurser och träffa folk. 

Premiären, och debuten som keramiklärare, sker den 7 maj. De tio platserna som hon erbjöd till kursen såldes ut efter bara fyra dagar. 

– Det är ju en helt fantastisk premiär tycker jag, jag är väldigt glad över det. Jag tänker att folk är lite sugna nu på att få gå kurser och göra saker efter pandemin. 

Det är en dröm som går i uppfyllelse för 45-åringen. Även om verksamheten, Cheramic by Christine, fortfarande är i sin linda så är flera saker på gång och lagom till midsommar kommer höstens schema att presenteras. Det blir bland annat workshops, kvällskurser och dagskurser.

– Det känns jätteroligt att äntligen få göra det jag vill. Jag är så tacksam för det här. 

TEXT:

Daniel Marsfeld

info@alekuriren.se