En miljon till föreningslivet 

En miljon till föreningslivet 

TEXT: Kristoffer Stiller
23 juni 2021 kl. 14:19

ALE. Föreningslivet har haft stora utmaningar på grund av coronapandemin. Kommunstyrelsen har därför, på initiativ från ordförande Mikael Berglund (M), beslutat att Kultur- och fritidsnämnden får göra ett underskott med upp till en miljon kronor under 2021. 

Coronapandemin och dess medföljande restriktioner har slagit hårt mot föreningslivet. Inställda träningar, evenemang och övriga aktiviteter har lett till minskade intäkter och medlemstapp.

– Det är flera föreningar som har tappat många medlemmar och det är såklart ett hårt slag för dem. Det är exempelvis svårt att träna brottning eller boxning när man inte får träffas, säger Sonny Landerberg (MP), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kommunstyrelsen har därför, på initiativ från ordförande Mikael Berglund, beslutat att Kultur- och fritidsnämnden får göra ett underskott med upp till en miljon kronor under 2021 för att föreningslivet ska kunna genomföra en återstart.

– Vi har under hösten och vintern funderat kring hur vi ska kunna återstarta föreningslivet efter pandemin och det här blir en bra hjälp för oss att genomföra det, säger Landerberg.

Vad kommer ni att göra med pengarna? 

– Vår sektor kommer tillsammans med föreningarna, Ales företag och civilsamhället att ordna något för hela samhället. En tanke är genomföra prova på-aktiviteter under flera tillfällen till hösten, likt Ale Outdoor, fast i olika orter i kommunen. Det ska vara något för alla åldrar och jag är övertygad om att det kommer att bli fantastiskt. Föreningarna gör en enorm nytta för ungas fritid och vi vill att de ska få tillbaka sina medlemmar samt få nya.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se