Företagare i Ale prisades i Furulundsparken

ALAFORS. Företagarna Ale med partners prisade framgångsrika företagare på fredagskvällen.
JS Traktorservice med familjen Stensson fick ta emot den mest prestigefyllda utmärkelsen som Årets Företagare 2023.
– En fantastisk ära och stolthet att få stå här efter 30 år, sa Jerker Stensson märkbart tagen av uppvaktningen.

Årets Näringslivsgala i Ale hade bytt skepnad och namn till Näringslivsfesten. Det berodde delvis på att spelplatsen för arrangemanget denna gång var den gemytliga dansparken i Furulund, Alafors.
– I en park som närmar sig 100 år har det självklart utspelat sig många historier och idag skriver vi ytterligare ett nytt kapitel med en fest för företagare, förklarade kvällens moderator, Claes Berglund och lät gästerna ta del av några legendariska berättelser.
– Furulundsparken är så gammal att dansbanan redan hunnit brinna ner (2004) en gång och återuppbyggas fem månader senare.
Matilda Hindebo från Kulturskolan inledde kvällen bakom pianot och lade ribban högt för det som återstod. Nyföretagarcentrum som representerades av Roger Boström, mest känd från sina många år som vd för Kungälvs-Posten, delade ut det första priset. Till Årets Nyföretagare i Ale 2023 utsågs Dreampadel i Stora Viken.
– Att våga satsa på en verksamhet som i många medier har beskrivits som en krissport är imponerande, men Dreampadels kombination med konferens- och möteslokaler har slagit väl ut, motiverade Boström beslutet.
– Vi är tacksamma för hur aleborna har tagit emot vår satsning och väldigt glada över att verksamheten rullar på, men vi är också ödmjuka inför framtiden, sa Marcus Holmström som tillsammans med Tobias Rydén driver Dreampadel.

Det visade sig bli storslam för Stora Viken i Bohus. Till Årets Unga företagare utsågs syskonen Johan, Emil och Kajsa Lindberg Blohm som i januari 2022 tog över driften av familjeföretaget Klädkällaren. Det blev försäljningsrekord direkt.
– Det här är en stor ära för oss och det känns särskilt speciellt att få ta emot priset just i Alafors eftersom vår morfar Jim är från bygden. Vi brinner alla tre starkt för att fortsätta utveckla inte bara vår egen verksamhet utan att vara en del av näringslivets och Ale kommuns positiva resa. Ale ska vara den bästa platsen att bo och verka i, underströk Johan Lindberg Blohm.
Men är det inte svårt att vara tre när besluten ska tas? Vad händer om det blir två mot en när ni röstar?
– Det blir det inte. Vi kommer alltid överens innan vi bestämmer oss och vi tänker väldigt lika. Vi är uppväxta i företaget och vet hur allt fungerar, svarade Kajsa som med sin 21 år är yngst i syskonskaran.

Arrangemangets huvudtalare Paal Evjenth föredrog mellan prisutdelningarna under temat ”Vinnande bemötande”. Det blev som vanligt när Paal föreläser både underhållande och tänkvärt på samma gång.
– Grunden för att bli en vinnare är ett positivt tänkande och den attityden måste vi alla jobba på. Det negativa är av någon anledning enklare. Testa bara att säga fem positiva saker om dig själv. Det är av någon anledning väldigt obekvämt, däremot är det lättare att säga det om kollegan. Kroppsspråket är en annan nyckel. När du kommer in till ett möte har du cirka 30 sekunder på dig att göra intryck, sen är du dömd. Då har du inte råd att stå där som en hösäck. Du behöver utstråla självförtroende. Träna på att bara behålla en negativ tanke i en minut, gå sedan vidare med en lösning. Pessimism dödar all kreativitet. I grunden är vi alla födda som vinnare. Titta på alla småbarn som nyfiket ställer hundra frågor tills de lärt sig svaret, som vuxen skäms du om du inte kan svaret och låter bli att fråga. Barn skriker sig till sömn och vaknar ofta ändå med ett leende. Det gör inte frugan när vi lagt oss oense. Det får man leva med i två veckor, menade Paal med ett smittsamt leende.

Ute på gården grillade entusiasten Martin Andersson från Alafors flankstek och lax. Doften spred sig över Furulundsparken och lät gästerna smaka. När kvällen närmade sig tio var det dags för den stora utnämningen, Årets Företagare 2023. Företagarnas finaste pris gick i år till det 30-årsjubilerande familjeföretaget JS Traktorservice AB i Alafors. Barbro Ericson, styrelsemedlem i FR Ale sedan tidigt 80-tal, läste upp motiveringen innan Jerker, Camilla, Alexander och Patrik Stensson klev upp på scen till gästernas taktfulla applåder.
– En fantastisk ära och stolthet att stå här efter 30 år, sa Jerker Stensson märkbart tagen av uppvaktningen.

Bakom arrangemanget stod Företagarna Ale, Ale kommun, Nyföretagarcentrum, Ale Elförening, Stendahls Bil, Bengts Husvagnar, Axel Christiernsson, Svenska Stenhus, Klädkällaren, Handelsbanken, Swedbank, Alekuriren, Tingstad Fogservice, Länsförsäkringar, Blomsterriket, Surte Kraftstation, Peekab, Nordic Printing, Kollanda Grus, ICA Kvantum och Dreampadel.

Mer från allmänt

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Ale och Lilla Edet klättrar i ranking

Efter Lerum, som ökar med 44 placeringar, är Lilla Edet…

Seniormässan lockade till gemenskap

Senast Seniormässan ägde rum var 2017. Inte konstigt att det…

Separationer – i Ale och Lilla Edet

Andelen barn som är med om att föräldrar separerar har…

Senaste nytt

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…