BOHUS. Årets första frukostmöte står för dörren. Fredagen den 3 februari bjuder näringslivsenheten in till en träff hos Dreampadel.
– Temat är hållbarhet och efter avslutat föredrag finns möjlighet för deltagarna att få prova på padel, säger näringslivschef Per Brohagen.
Det pratas om en padeldöd i Sverige. Den senaste tiden har flera anläggningar runtom i landet tvingats i konkurs. I Ale är emellertid situationen en annan. Dreampadel, som firade sin invigning i slutet av augusti, märker av ett rejält uppsving.
– Vi hade ett par tuffa månader inledningsvis, men nu har ryktet om vår anläggning spridit sig på bred front. Under knappt två veckor runt jul och nyår fick vi in 100 nya kunder. Faktum är att vi har haft väldigt bra beläggning sedan i november, förklarar Tobias Rydén och tillägger:
– Det gäller också att vara kreativ och erbjuda aktiviteter som passar olika målgrupper. Det är alltifrån mixspel till after work, lunch- och pensionärspadel för att ge några exempel. Jag vill även passa på att slå ett slag för Ale Padel Club som just nu har ett 40-tal barn i träning.
Hur kommer det sig att ni går mot strömmen?
– Formatet med sex banor inomhus och en utomhus känns helt perfekt. Det gör att vi kan skapa en familjär och väldigt trevlig stämning vilket vi vet uppskattas av spelarna. Satsningen som vi gjort med en konferensdel innebär också att vi får fler ben att stå på, säger Tobias Rydén.
Dreampadel har ett ramavtal med Ale kommun och utöver gäster från den offentliga sektorn erbjuds även företag och privatpersoner att hyra in sig.
– Vi har tre konferensrum samt en lounge med tillhörande kök. Vi syr ihop konferenspaket helt efter kundens önskemål, säger Tobias Rydén.
Till Ale kommuns frukostmöte, som vänder sig till det lokala näringslivet, finns begränsat antal platser. Det är först till kvarn som gäller.
– Vi gästas av Ywonne Genberg från Business Region Göteborg. Hon kommer bland annat att berätta om Hållbarhetshjulet, en workshopserie i tre delar, till vilken aleföretag kan anmäla sig. Hållbarhetshjulet riktar sig till små och medelstora företag som önskar jobba strategiskt med hållbarhet för att öka sin affärsnytta, berättar Per Brohagen och fortsätter:
– Vi återkommer med fler frukostar med olika teman under året. Det blir även företagslunch samt att vi planerar för en favorit i repris från förra året med näringslivsdagar i maj. Vi återkommer med ett mer detaljerat program så fort alla bitar är på plats.
Slutligen kan noteras att det digitala presentkort som Ale kommun delade ut som julklapp till sin personal nu börjar lösas in på olika håll. Totalt är det ett 80-tal företag från olika branscher som anslutit sig till det system som Cityplay ligger bakom.
– Flera nya företag har tillkommit sedan i fjol, bland annat Dreampadel. Det var totalt 2 700 presentkort á 250 kronor som delades ut innan julledigheten. Presentkortet kan lösas in under hela 2023. Det är också fritt fram för fler företag att ansluta sig under tidens gång, avslutar Per Brohagen.