Gala i kärlekens tecken!

ALAFORS. Det blev en magisk näringslivsgala i Medborgarhuset.
Hyllningar och belöningar kombinerades med god mat, lokalproducerad underhållning samt inte minst utnämningen av Årets Företagare 2022 som gick till Linus Johansson, Kanmark AB.

Näringslivsdagarna i Ale 10-20 maj kulminerade på fredagskvällen med den första näringslivsgalan sedan 2019. Pandemin har satt stopp i två år så det fanns en efterlängtad kväll för gemenskap och hyllningar. Huvudarrangören, Företagarna Ale, hade valt en stark lokal prägel på såväl artisteri som mat. Café Torpet serverade en superb trerätters meny och på scen fanns starka Aleprofiler som antingen redan hade slagit igenom eller som väntar på det. Kvällens suveräna moderator var Linda U Johansson som efter toner av Stefan Lindströms fiol hälsade drygt 110 personer välkomna.

– Den här kvällen har vi längtat efter. En gala gör gemenskap långt från pandemins isolering och idag ska vi vara riktigt goa mot varandra. Det är en kväll i kärlekens tecken, kärlek i den bemärkelse att vi äntligen får träffas och umgås igen, sa Linda U Johansson.

Under kvällen presenterades en rad olika pristagare. Först ut var Årets Nyföretagare som Nyföretagarcentrum i södra Bohuslän delade ut genom Roger Boström. Pristagare blev Emelie Andersson som valde att starta företaget, Hjärta för häst, mitt under brinnande pandemi.

– Jag är så stolt och tacksam över det här priset. Det betyder jättemycket för mig, sa en nöjd hästtjej som hyr ut boxplatser och framför allt ger ridlektioner.

Västsvenska Handelskammaren representerades av affärsutvecklare Janina Malmgren som delade ut årets hederspris i social hållbarhet. Priset gick till Marianne Sjöö, Ica-handlare på Ale Torg, för hennes outtröttliga arbete med att bereda plats i butiken för praoelever, lärlingar och praktikanter.

– Det här var så oväntat och så fint. Jag är väldigt rörd över det här, men det stämmer att vi gör väldigt mycket för just våra ungdomar. Vi får aldrig glömma att de är vår framtid, sa en smått chockad Marianne Sjöö som förutom blommor och diplom erhöll ett medlemsskap hos Västsvenska Handelskammaren.

Företagarna Ale hade sedan äran att få överlämna ett gesällbrev till representanter för Plåtslageri1, där Jarno Kinnunen fått sin yrkeskompetens dokumenterad.

Vidare delade Ale kommun som representerades av kommunalråden Mikael Berglund (M) och Monica Samuelsson (S) ut ett pris för årets samhällsinsats. Det gick till bröderna Royne och Lennart Theander på Lefab i Älvängen. Deras snabba omställning från spolarvätska och rödsprit till handsprit räddade liv inte bara i Ale – utan i hela Sverige.

– Visst var vi snabba, men vi var också påhejade av Ale kommun, framför allt av Per Brohagen och Daniel Ölmunger. Vidare insåg även myndigheter att det var bråttom och hjälps man åt på alla nivåer går det lättare, konstaterade bröderna Theander.

Kvällen ramades in med fina uppträdanden av medverkande från Kulturskolan i Ale. Josefin Berndtsson, 17, och Adam Bergfeldt 14 år. Josefin sjöng kraftfullt ”The show must go on” och Adam tog fram gitarren och fick publiken att handfast klappa med till ”Jag vill vara din Margareta”. Ett av kvällens huvudnummer var violinisten Stefan Lindström som nybliven rikskändis från TV-programmet ”Talang” spelade sina två numera kända alster, Längtan och Nangijala. Musikunderhållning av bästa sort, men inte nog med det. Benji Millo, magiker från Nödinge, lär ingen av gästerna glömma för sina trollkonster med kortleken. Företagarna Christian Kjellberg och Berndt Schmeikal blev ordentligt borttrollade på scen.

Avslutningsvis avslöjades Årets Företagare i Ale 2022. Linus Johansson, Kanmark AB. (Läs separat artikel).

– En milstolpe i livet och vi är ute på en rolig resa, där omsättning, antalet anställda och lönsamhet går hand i hand. Det känns jättekul just nu, sa en stolt pristagare.

Bilder: Kajsa Thorson

Mer från allmänt

Afrika i sikte för familjen Zimmergren 

I februari för tre år sedan skrev Alekuriren om familjen…

Åk 6 på Alboskolan är bäst i klassen

Årskurs 6 på Alboskolan består av två klasser och drygt…

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…

Eko-bonden Tina ger sig ut i butikerna

Tina Åkesson och hennes man Hans köpte Kärra Mellomgården i…

Senaste nytt

Regnbågsfärgade nummer på ryggen

Att öppet stötta hbtq-rörelsen är ingen ny företeelse för Lödöse…

Afrika i sikte för familjen Zimmergren 

I februari för tre år sedan skrev Alekuriren om familjen…

Ett nybygge som slår vakt om historien

Historien bakom Svenska Stenhus nya lägenhetshus ”Bomullsmagsinet” återfinns i namnet.…

Kulturlördag med hållbart mode

Under dagen blir det loppis i Kulturhuset Eden. Allmänheten har…

Tito kan bli egyptisk landslagsman

Tito Gad flyttade med sin pappa till Sverige från Egypten…

Åk 6 på Alboskolan är bäst i klassen

Årskurs 6 på Alboskolan består av två klasser och drygt…

”En överprestation om vi håller oss kvar”

Under torsdagen arrangerade Ettanfotboll årets upptaktsträff i Stockholm. På plats…

Så påverkas trafiken i Bohus av arbeten

Ett större och betydligt mer omfattande arbete kommer att ske…

Skår IBK blir Skepplanda BTK 

I slutet av september stod det klart att Skår IBK:s…

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…

Eko-bonden Tina ger sig ut i butikerna

Tina Åkesson och hennes man Hans köpte Kärra Mellomgården i…

Kommunhus kan göras om till utbildningslokaler

I sin lokalförsörjningsplan 2023-2032 har Samhällsbyggnadsförvaltningen uppgett att behovet av…

Modellkoncept för jämställdhet

Likvärdig service och jämställd resursfördelning till olika grupper av kvinnor…