Cander Bemanning upplever en tillväxt som ägaren Richard Cander inte hade vågat drömma om när han startade verksamheten i juni 2020.
Cander Bemanning upplever en tillväxt som ägaren Richard Cander inte hade vågat drömma om när han startade verksamheten i juni 2020.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2023/03/v1323-FF-L-E-Cander-Bemanning-kopiera-scaled.jpg

Galen utveckling för Cander Bemanning

LILLA EDET. Det som skulle bli en sidoverksamhet har efter knappt tre år växt till en rörelse som sysselsätter 15 heltidstjänster. Cander Bemanning får snart sällskap på Herkulesområdet av Färgburken, också det en rörelse som ägs av Richard och Jonna Cander.

I samband med coronapandemin föddes ett behov av att hyra in personal. Många företag vågade inte anställa nya medarbetare när framtidsutsikterna var oklara.

– Det var anledningen till att vi startade Cander Bemanning. Sedan juni 2020 har företaget haft en galen utveckling och stuckit iväg åt ett helt annat håll än vad som var tanken från början. Idag utgör personaluthyrning bara fem procent av den totala omsättningen vilket har aktualiserat planerna på att byta namn på bolaget. Den stora delen för oss är istället fastighetsskötsel, städ och bygg, förklarar Richard Cander.

Vilka är uppdragsgivarna?

– Cirka 60-65 procent är företag, resterande del är privatkunder. Vi växer framförallt på företagssidan och merparten av kunderna är bostadsrättsföreningar och privata hyresvärdar. Vi har gjort oss ett namn i Lilla Edet, Stenungsund och Kungälv, under det här året hoppas vi kunna slå oss in i Ale, Trollhättan och Uddevalla.

Vår och sommar är den tid på året som är mest intensiv för Cander Bemanning. Dock har vinterns snöröjning också genererat en hel del arbetstimmar.

– Nu håller vi också på att förberedda för Färgburkens flytt från centrum till Herkulesområdet. Premiär blir måndagen den 3 april, avslöjar Richard Cander.

Färgburken kom i paret Canders ägo i oktober 2021. Inledningsvis var försäljningen bra, men i kölvattnet av energi- och räntekrisen har försäljningssiffrorna dalat.

– Folk håller i pengarna, det märks. Därför är det tur att vi har flera ben att stå på. Den här satsningen gör vi för att stå redo när krisen är över.

Butiksytan kommer att tredubblas och det innebär också ett utökat sortiment. Förutom färg, tapeter och andra närbesläktade artiklar så kommer nya Färgburken att tillhandahålla pyssel- och konstnärsmaterial, presentartiklar och städmaterial.

– Vi kommer även att ha ett beställningssortiment på kakel, klinkers och laminatgolv. På sikt planerar vi även för maskinuthyrning, som vi tänker bygga upp i samverkan med ett par andra aktörer på orten, säger Richard Cander.

Ni överger ett centrumläge, är det klokt?

– Det tror vi bestämt! Centrumläget till trots så är det inte alla som känner till Färgburken. Vid den södra entrén till Lilla Edet ges vi en helt annan möjlighet att synas. Vi kommer ha en jättestor skylt på taket. Eftersom merparten av kunderna är bilburna så innebär flytten också en rejäl förbättring. Här kommer man att kunna backa intill porten och därifrån lasta in varor i sitt fordon, avslutar Richard Cander.

Mer från allmänt

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Ale och Lilla Edet klättrar i ranking

Efter Lerum, som ökar med 44 placeringar, är Lilla Edet…

Seniormässan lockade till gemenskap

Senast Seniormässan ägde rum var 2017. Inte konstigt att det…

Separationer – i Ale och Lilla Edet

Andelen barn som är med om att föräldrar separerar har…

Senaste nytt

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…