Dennis Laudon på Zoonet ser fram mot nybygget i Älvängen. Här på Svenstorps handelsområde öppnar familjen sina andra butik i Ale.
Det blir under ett nytt namn; Ale Zoo. Sortimentet kommer vara detsamma som på Zoonet i Nödinge, men dessutom mer skrymmande
varor som vänder sig till bland annat hobbylantbrukare.
Dennis Laudon på Zoonet ser fram mot nybygget i Älvängen. Här på Svenstorps handelsområde öppnar familjen sina andra butik i Ale. Det blir under ett nytt namn; Ale Zoo. Sortimentet kommer vara detsamma som på Zoonet i Nödinge, men dessutom mer skrymmande varor som vänder sig till bland annat hobbylantbrukare.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2017/06/v-2617_ale-zoo2.jpg

Här ska Ale Zoo öppna nästa år

ÄLVÄNGEN. Om mindre än ett år öppnar Ale Zoo i Älvängen. Familjen Laudon som driver Zoonet på Ale Torg etablerar sin andra butik i kommunen.
– Det är ett strategiskt beslut för att bredda verksamheten och även vända oss till hobbylantbrukare, säger Dennis Laudon.

Det som länge har varit ett rykte bekräftades i början av förra året. Dennis Laudon skrev då kontrakt med Ale kommun om att förvärva en 3800 kvm stor tomt i Svenstorp bakom Kungälvs Trä. Sedan dess har det planerats, kalkylerat och ritats. Nu är bygglovet i hamn och till hösten kan förhoppningsvis markarbetet inledas och bottenplattan gjutas.

– Med tanke på hur det ser ut i byggbranschen just nu vågar man inte lova något. Det är först nu när vi är klara med bygglovet som vi vågar ta in anbud. Det kanske inte finns några entreprenadföretag som är tillgängliga, funderar Dennis.

Någon panik finns det ändå inga spår av. Idén om att bygga en egen ändamålsenlig lokal har han värkt på i fyra år.

– Vi tar det steg för steg. Det har varit klokt att fundera över våra behov och hur framtiden ser ut. Nu känns det som att vi vet vad vi vill och vart vi ska ta vägen. Vår butik på Ale Torg går bra, men vi har stora logistikproblem. Det är tungt att behöva flytta pallar in och ut ur butiken. På sikt vill vi kunna erbjuda ett bredare sortiment med än mer skrymmande varor, då måste lokalen vara anpassad för det, säger Dennis.

Det var 2006 som Zoonet såg dagens ljus på Ale Torg och några planer på att stänga butiken finns inte. Däremot känner han att det finns frågor kring torgets framtid.

– Så är det. Vi inser att våra lokaler sannolikt kommer att ersättas med något nytt. Jag är tveksam till att det blir ett centrum med en hyresnivå som motsvarar vad vår verksamhet kan betala, men så länge vi får vara kvar i nuvarande lokal kör vi på. Vi får se vad som händer, säger han.

Butiken i Älvängen får ett eget namn, Ale Zoo.

– Utbudet i våra två butiker kommer att vara snarlikt, men i Älvängen kommer vi att vända oss även till hobbylantbrukare och ha ett sortiment som påminner om Granngården.

Livet som handlare är utmanande. Konkurrensen hårdnar även i djur- och naturbranschen. Även näthandeln vill ha sin del av kakan, men där är Dennis också med i kampen.

– Vi ökar stadigt på nätet, men det är kombinationen av en fysisk butik och vår nätförsäljning som ger oss framgång. Jag tror att vårt breda sortiment, där vi till skillnad från flera av våra konkurrenter inte väljer bort några starka varumärken. Vi saluför mer eller mindre samtliga. Kunden ska inte tvingas byta sort för att vi begränsar oss, menar han.

Beslutet att bygga eget är av strategisk och ekonomisk natur.

– Med tanke på räntenivån kommer vi att få väldigt förmånliga villkor i Älvängen och självklart känns det väldigt bra att rå om sitt eget och betala till sig själv. Låga omkostnader kommer också att komma våra kunder till gagn, hälsar Dennis Laudon.

Mer från allmänt

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…

Senaste nytt

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…

Hästar skrämdes på flykt – bara Malle kom hem

Malle och Molly var oskiljaktiga i både hagen och stallet…