Vi välkomnas in i den charmigt ruffiga och industriella atmosfären med levande ljus i entrén och kättingar i taket – för att fortsätta in till salen där en höstmarknad hade dukats upp. Fyra utställare från både Ale och Göteborg visade upp sina verksamheter och produkter. För den modige fanns det heta ting att provsmaka från Westkust Chili, från små chilifrukter till såser paketerade i små glasflaskor – något som kanske skulle kunna misstas för att vara någon slags hälsosmoothie med sina starka färger. Dock var det inget som vår reporter vågade sig på, det hade nog blivit eld i baken av det där.
– Om du dricker den där kommer du garanterat springa Göteborgsvarvet flera gånger om efteråt, den är riktigt stark! berättar Christian Gilensparr och skrattar, som laddat upp med mjölk och yoghurt för den som tycker provsmakningarna är för starka.
Mat och dryck kombinerat Förutom chili hittar vi även lokala förmågor från Starrkärr som Boges Skafferi som presenterade sin äpplemust och Systarna Hammarbäck med honung. Några som åkt lite längre för att delta idag är franska Oliver från Jonsered.
– Det är så härligt att vara här! Det är så givande att prata med människor som verkligen är intresserad utav hantverket. De frågar mycket och är väldigt nyfikna! berättar Roland Sollerhed med ett stort leende.
I andra delen av byggnaden serverades det lokalbryggt öl från Beerium. Även här var intresset stort för olika ölsorter och dess framställning. För den som vill veta mer fanns det möjlighet att följa med på en rundtur nere i bryggeriet och lära sig mer om hantverksöl. Det finns helt klart ett stort intresse för mat och dryck i orten, något som satte fart på idéhjulet för stationen. Kanske en framtida mat- och dryckesmässa?
Vi får väl se…
Josefine Larsson