Jessica stylar bostäder

KUNGÄLV. Små och enkla inredningsdetaljer kan betyda mycket för en bostadsförsäljning, fråga bara Jessica Månsson. Hon stylar alla möjliga olika bostäder i Ale kommun.
– Det är ett väldigt roligt jobb, säger hon.

Efter en tvåårig utbildning inom butikskommunikation på Handelsakademin i Göteborg insåg Jessica Månsson vad hon ville ägna sig åt.

– Vid den här tiden hade jag renoverat mitt första hus och var igång med mitt andra. Jag förstod då att man med enkla medel kan öka värdet på sina fastigheter. Det var då som jag kom in på stylist-banan, berättar hon.

Nu har det gått sju år sedan Jessica började arbeta som stylist och hon trivs med tillvaron.

– Det är ett väldigt roligt jobb. Jag får träffa många olika människor och får olika uppdrag. Ena dagen är jag i en nybyggd lägenhet och andra dagen är jag i ett äldre hus. Det passar mig perfekt, säger hon.

Hennes huvudsakliga uppgift är att styla bostäder inför försäljning.

– Styling inför en bostadsförsäljning är ett oerhört viktigt komplement som kan vara avgörande för att priset på bostaden ökar, säger hon.

Jessica driver i dag bolaget Room sense. Hon får många uppdrag från Svensk Fastighetsförmedling i både Ale och Kungälv.

– Som stylist utgår jag alltid från vad som finns i bostaden och utifrån det skapar jag en röd tråd. Ibland stylar jag tomma bostader och då tar jag med fullt möblemang och inredningen därtill. Varje uppdrag är unikt och det är det som är så roligt, säger Jessica och fortsätter:

– Mitt arbete handlar inte enbart om inredning, utan jag måste även vara duktig i möten med människor. Jag måste ta in vad de som säljer sin bostad tycker och tänker. Det är viktigt att de är trygga med mig.

Vilka är trenderna just nu?

– Miljön och en förändrad tillvaro är i fokus. Då vi spenderar mycket mer tid hemma ser man att få ”ute blir inne”. Man inreder mer med växer för att en renare luft att vistas i. Många lägger mer tanke på var och hur möblerna är producerade samt vilken designer som ligger bakom. Naturliga material som trä och keramik håller sig starkt och toner i blått går igen med inspiration från havet. Det kan man se mycket av i vaser, ljusstakar och porslin med mera.

Vad tycker du om?

– Blandningen mellan nytt och gammalt – design och funktion. Jag utgår gärna från något ögonfallande i mina rum. Skänken och matsalsmöblerna är Ikea 1960, designer Gillis Lundgren. Kombinerat med vägglampan från flos som jag hoppas ska få finnas med i lika många år framåt.

Vad krävs för att bli en duktig stylist?

– Du måste kunna se resultatet av ”ett rum” framför dig med hänsyn till vad du har att utgå ifrån. Att rummet ofta har ett möblemang som kommer finnas kvar, vad kan du tillföra som också stämmer överens med resten av bostaden och samtidigt vänder sig till målgruppen vi söker. Helhetstänk med fokus på försäljning.

Trivs du att arbeta i Ale?

– Absolut. Det finns en bra blandning av äldre och nya bostäder. Ale expanderar hela tiden och det är väldigt spännande.

Gratis!
Mer från allmänt

Ny kontorschef i Älvängen

Leo Hatami är ny på posten som kontorschef på Swedbank Göta älvdalen. Innan han landade på kontoret i Älvängen drev…

”Måste ha en konstgräsplan”

Klockan är halv sju på kvällen och på Surte IP:s grusplan tränar tre lag med både tjejer och killar. Dammet…

Förvirrat i Ale Golfklubb

Den 25 april arrangerade Ale GK ett extra årsmöte enligt begäran av mer än 10% av medlemmarna. Ärendet gällde förtroendet…

Café Torpet öppnar gårdsbutik

Tanken är att gårdsbutiken ska vara öppen några timmar på helgerna, lördag och söndag. Den tidigare så kallade punchverandan ska…


Senaste nytt

Drogkompassen är framme

Nyligen kunde Alekuriren berätta om den handlingen och utbildning i PDV (pågående dödligt våld) som Ale kommun tagit fram. Nu…

Ny kontorschef i Älvängen

Leo Hatami är ny på posten som kontorschef på Swedbank Göta älvdalen. Innan han landade på kontoret i Älvängen drev…

”Måste ha en konstgräsplan”

Klockan är halv sju på kvällen och på Surte IP:s grusplan tränar tre lag med både tjejer och killar. Dammet…

En vardag med hot och trakasserier

Intervjun sker på ett café i Nödinge. Lena Orstadius öppnar dörren på exakt avtalad tid, slår sig ner vid ett…

Systrarna försvarade titeln

I december 2019 blev Ronja och Maja Henriksson collegemästare i fotboll för första gången med sitt lag Keiser University. Båda…

Blunda inte för drogkulturen bland ungdomar i Ale

Den bästa dagen i mitt liv var för arton år sedan när jag födde min första och enda dotter. Den…

A-traktorer blir allt populärare

Den 15 juli i fjol förenklades de tekniska kraven vid ombyggnation av en bil till A-traktor. Förändringen genomfördes för att…

Gränsen är nådd

Visst har många av oss läst om förtroendevalda som hotas och trakasseras. Det har ändå känts avlägset, men när Ales…

Förvirrat i Ale Golfklubb

Den 25 april arrangerade Ale GK ett extra årsmöte enligt begäran av mer än 10% av medlemmarna. Ärendet gällde förtroendet…

Trafikolycka på E45

BOHUS. Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka på E45 i höjd med Klädkällaren. Larmet kom strax före klockan elva…