SURTE. Ale har fått sin första renodlade pastarestaurang.
1 juli öppnade Pastamania på Göteborgsvägen i Surte.
– Jag älskar italiensk mat, säger ägaren Hossin Alseid.
Hossin Alsied, eller Husse som han kallas, kom till Sverige från Irak 1992. Han bosatte sig i en by utanför Gävle samtidigt som studierna tog fart. Parallellt började han jobba i köket på en restaurang och lärde sig bland annat att baka pizza.
– Det ledde till att jag fick fast jobb och senare gavs jag möjligheten att ta över verksamheten, berättar Hossin.
2004 gick flyttlasset till Göteborg och ”Husse” tog anställning på en restaurang längs med Avenyn.
– Det var roligt, men stressigt. Efter att ha gått igenom en hjärtoperation tog jag anställning som tolk i Ale kommun. Det var så jag fick upp ögonen för Surte. Jag var även och tittade på ett ställe i Skepplanda.
Hur har du upplevt de två första månaderna på plats i Surte?
– Bra! Folk börjar hitta hit i allt större utsträckning och de som varit här är väldigt nöjda. Det känns positivt.
Beskriv din kärlek till italiensk mat?
– Jag har arbetat tillsammans med italienare förut och de jobbar verkligen med glädje och känsla. Råvarorna är fantastiska. Olivolja och vin är hemligheten bakom den goda maten.
Vad föredrar du själv för rätter?
– Kyckling med pesto men även Tortellini gorgonzola. Jag kan avslöja att jag spydde första gången jag åt gorgonzola, numera tycker jag att det är fantastiskt gott.
Pastamania erbjuder några sittplatser i lokalen, men nästan all den mat som ”Husse” tillagar är för avhämtning.
– Förutom pasta, scambi och sallad ska jag även utöka menyn till att också omfatta kebabrullar, avslutar Hossin Alseid.