Den 1 juni 2020 tog Marcus Gåverud över personalrestaurangen på Nouryon i Bohus. Idén om att kunna ta emot gäster utifrån har han funderat länge på.
– Nu har vi funnit en lösning och det känns fantastiskt bra. Vi kommer att ha en tidsstyrd grind i direkt anslutning till besöksparkeringen. Nu återstår bara ett par skyltar som ska upp, säger Marcus Gåverud.
– Vi kommer att servera stekfrukost med gröt och surdegsfrallor som vi bakar själva. Efter det förbereder vi för lunchen.
Vad har gästerna att vänta?
– Vår filosofi är att laga all mat från grunden samt att försöka jobba med hållbarhet och minska svinnet. Menyn består av husmanskost, kryddat med influenser från världens alla hörn. Därutöver dukas det upp med salladsbuffé, hembakat surdegsbröd och kaffe.
– Eftersom vi har många återkommande lunchgäster så måste vi ha ett väldigt varierat utbud. Vi serverar fem rätter varje dag – kött, fisk, vegetarisk, veckans sallad samt vår caesarsallad som är stående på menyn.
Vilka hoppas ni kunna locka hit?
– Hantverkarna är definitivt en målgrupp när det gäller frukosten. Min svägerska Julia Stag, som tidigare drev Julias Café i centrala Surte men som nu arbetar här, vet att det finns en stor efterfrågan. Som lunchställe är ambitionen att alla ska kunna få äta vällagad mat. Fördelen med våra lokaler är att vi kan tillhandahålla konferensmatsalar med kapacitet från 8 till 20 personer. Det kan säkerligen attrahera en del företag, säger Marcus Gåverud.
Ni är laddade?
– Verkligen! Nu ges vi också en bättre möjlighet att kunna marknadsföra vår cateringdel. Vi kan boka möten här med kunden, som ges en bättre känsla för verksamheten, avslutar Marcus Gåverud.