ALVHEM. Dubbla premiärer!
Inte nog med att golfbanan öppnar på tisdag, även Alvhems Värdshus slår upp dörrarna samma dag.
– Det kommer att bli vällagad husmanskost på menyn för våra lunchgäster, säger nya krögaren Ulrika Karlsson.
Våren kom sent, men när den väl anlände så tog det ordentlig fart. Växtligheten har fullkomligen exploderat under de senaste veckorna.
– Det blev grönt bara på några dagar och nu är banan, sett till årstiden, i riktigt bra skick, förklarar Henning Lundström, Ale GK.
Samtidigt som medlemmar och green fee-gäster hälsas välkommen till Kungsgården passar också Ulrika Karlsson på att öppna golfrestaurangen.
– Eftersom jag härstammar från Mora så trivs jag i den här fantastiska miljön med skogen inpå knuten. Det ska bli otroligt roligt att komma igång, jag älskar att laga mat och att prata med folk.
Servering på tallrik blir konceptet med tillhörande salladsbord och nybakat bröd.
– Inom kort kommer vi också att kunna erbjuda à la carte-meny, berättar Ulrika och fortsätter:
– För dem som bara vill fika kommer det alltid att finnas tillgång till kaffe, smörgås, bulle och korv med bröd.
Golfarna utgör naturligtvis en viktig målgrupp, men Ulrika Karlsson hoppas även att gäster utan klubba och boll ska hitta till Alvhems Värdshus.
– Det finns ingen annan plats i den här kommunen som kan jämföra sig med Kungsgården. Det är familjevänligt och jag hoppas verkligen att såväl gamla som nya besökare ska hitta hit.
Slutligen låter Ulrika Karlsson hälsa att golfrestaurangen går att boka för större sällskap, både företag och privatpersoner.
– Vi har ett 75-årskalas inbokat nu på lördag. Det är fritt fram att höra av sig om man vill göra en bokning.