Sommaren 2016 var senast som Ibrahim Ay var krögare hos Ale Golfklubb. Han har under åren varit driftansvarig på en rad olika ställen.
– Jag älskar golfrestauranger och besöker dem gärna, även när jag är utomlands. När jag fick frågan att rycka in här igen så fanns det inget att tveka på. Det ska bli jätteroligt och jag ser fram emot premiären, säger Ibrahim till lokaltidningen.
Till sin hjälp kommer Ibrahim ha två kockar varav den ena är Philippe Bongrand – ett bekant namn för många alebor då han en gång i tiden drev Vadbacka Gästgiveri i Skepplanda.
– Förhoppningsvis får jag träffa en del bekanta ansikten, säger Philippe.
Vad erbjuder menyn?
– På helgerna blir det à la carte samt vår stående meny som innehåller bland annat lasagne, sallad, hemburgare, kebabtallrik och så vidare. Det ska finnas snabbmat för de golfare som önskar ett kortare stopp under sin runda, säger Ibrahim och fortsätter:
– På veckodagarna serveras dagens lunch och då blir det traditionell husmanskost. Om det blir upplägg på tallrik eller buffé får framtiden utvisa, det beror på vad gästerna önskar. Vi kommer även att tillhandahålla medelhavsmat på beställning.
Hur blir det med kioskdelen?
– Den kommer vi att driva precis som tidigare med kaffe, dricka, smörgås med mera. Det blir en bredd i sortimentet med stora valmöjligheter.
Ibrahim Ay välkomnar även bokningar i form av konferenser samt privata tillställningar så som bröllop och kalas.
– Vi har fullständiga rättigheter och självklart kan man abonnera restaurangen för större sällskap, säger han.
Återstår att finslipa på detaljer och göra allting klart inför lördagens öppning. Väderleken ser dessutom lovande ut.
– Miljön här uppe är fantastisk och jag lovar att vi ska göra vårt yttersta för att alla gäster ska trivas, avslutar Ibrahim Ay.