GRÖNNÄS. Förra våren kunde lokaltidningen berätta nyheten om att det populära väghaket i Grönnäs fått nytt liv. Grönnäs Pizzeria slog upp dörrarna i maj för att sedan stänga igen frampå höstkanten.
– Någon ny krögare är inte aktuell, säger Katharina och Christopher Kelleby på Kelleby & Co som äger den aktuella fastigheten.
Det som i folkmun benämns som motellet har fått se flera olika restaurangägare passera revy de senaste åren. Sedan Grönnäs Pizzeria tackade för sig i höstas har lokalen stått tom. Dock har Kelleby & Co planer för fastigheten.
– Vi jobbar på ett nytt koncept för Grönnäs. Det finns en plan för framtiden, säger Katharina Kelleby till Alekuriren.
Vad är på gång?
– Även om jag vill så är det lite för tidigt att uttala sig om det. Processen behöver ha sin gång. Fram i vår hoppas vi det mesta har klarnat.
Någon ny restaurang?
– Inte som det ser ut i dagsläget.
I vilket skick är fastigheten?
– Den är byggd på 50-talet och renoverades på 80-talet. Nu är det dags att investera i fastigheten igen. Det anser vi det dock vara värt då läget, alldeles intill E45, är jättebra, säger Katharina Kelleby.
Jimmy Taha är nu ensam näringsidkare i lokalerna. I augusti i fjol öppnade han dörren till sin kiosk, två månader senare drabbades han av ett inbrott.
– Det var naturligtvis tungt. Nu har han flyttat sin del av verksamheten till den norra delen av huset, där det tidigare varit butik.
– Jag ägnade jul- och nyårshelgen åt att installera alla maskiner och piffa till här inne. Nu kan kunderna sitta ner för en fika och utöver kaffe med bakverk tillhandahåller jag korv, piroger, baguetter samt godis, glass och dricka, berättar Jimmy Taha.
Hur är känslan?
– Väldigt positiv och kunderna tycker det är roligt att jag satsar. Jag kommer att komplettera utbudet av varor allt eftersom, avslutar Jimmy Taha.