På söndag öppnar Alfhems Värdshus

På söndag öppnar Alfhems Värdshus

TEXT: Jonas Andersson
4 april 2022 kl. 16:43

ALVHEM. Öppningen av Alfhems Värdshus närmar sig. Nu på söndag den 10 april välkomnas de första gästerna.
– Det ser vi verkligen fram emot!

Som lokaltidningen tidigare rapporterat som så blir det en kvartett bestående av Lisbeth Karlberg Johansson, Lennart Johansson, Nettan Johansen och Johnny Hagberg som kommer att driva restaurangen på Kungsgården i år – Alfhems Värdshus. De två sistnämnda driver sedan tidigare Café Torpet.
– Vi ser inte att vi kommer att konkurrera med oss själva – tvärtom! Nu når vi besökare som vi inte hade gjort annars och naturligtvis ser vi vissa samordningsvinster, säger Johnny Hagberg.
Lunchmenyn kommer att bli densamma i Marielund och i Alvhem. Det är vällagad god husmanskost som kommer att utgöra basen.
– Maten kommer att tillagas enligt samma recept, sedan kan det förekomma vissa mindre avvikelser ställena emellan. Dessutom ska Alfhems Värdshus ha vissa fasta rätter i sitt utbud, som exempelvis caesarsallad och lasagne, säger köksmästare Tord Fredriksson.
Alfhems Värdshus kommer också att förses med Café Torpets klassiska räksmörgås. Därutöver kommer utbudet i kiosken utvecklas betydligt mot föregående år.
– Vi kommer att ha ett brett utbud av mackor samt varmkorv av bästa kvalitet. Korven var väldigt uppskattad förra gången vi drev golfrestaurangen, berättar Lisbeth Karlberg Johansson.
Även utbudet av bakverk kommer att lyftas till en helt annan nivå då Johanna Balkefors, som förser Café Torpet med allehanda godsaker, även ska berika Alvhems Värdshus med bullar, kakor och så vidare.
– Jag ska ta fram något speciellt som bara kommer att finnas här på Kungsgården, säger Johanna till lokaltidningen.
Framgent planeras det även för eventkvällar. Alfhems Värdshus erbjuder även bokning av konferenser med tillhörande mat och fika.
– Vi ser en enorm utvecklingspotential. Målgruppen är inte bara golfare utan även folk utifrån som vill ta del av den vackra miljö. Vandringssäsongen är i antågande och här erbjuds två fina leder – Pilgrimsleden Göta älv samt natur- och kulturstigen. Det gäller att kunna attrahera även dessa personer, avslutar Lisbeth Karlberg Johansson.

TEXT:

Jonas Andersson

jonas@alekuriren.se