MARIELUND. Det som började med en käftsmäll skulle visa sig bli den bästa sommaren hittills.
Besöksantalet på Café Torpet har slagit alla rekord.
– Nu laddar vi om inför hösten och vintern, säger Kenny Eriksson.
När artistuppträdandena fick avbokas var det ett hårt slag. Ingen kunde där och då ana att Café Torpet ändå skulle komma att locka fler gäster än någonsin tidigare.
– En helt galen utveckling. Vi hade så mycket att göra att vi till och med glömde av att fira vårt 5-årsjubileum den 13 juli, skrattar Johnny Hagberg och Yvonne Hult.
Istället för att gräma sig över inställda konsertkvällar anammade Café Torpet omedelbart Folkhälsomyndighetens restriktioner för verksamheten.
– Det blev att tänka om och anpassa sig till rådande pandemisituation. Ganska snart insåg gästerna att detta var en trygg plats att vistas på – en utomhusmiljö med bordsservering, avstånd mellan sällskapen, tillgång till handsprit och så vidare, förklarar Kenny Eriksson.
Antalet besökare har fyrdubblats den gånga sommaren till att vara 200-300 personer i snitt per dag, mat- och fikagäster.
– Nyckeln till framgång är maten och miljön, i kombination med det personliga bemötandet. Kärlek i detaljer från mat till bord, säger Kenny Erikson.
Vad händer i höst?
– Vi kommer att ha öppet som vanligt ända fram till tredje advent, nu med ännu fler inomhusplatser. Det vi gör är att vi satsar ännu hårdare på vår lunchcatering där vi erbjuder utkörning av mat till företag.
– Under hösten fortsätter after work-temat på fredagar med livemusik från vår nyrenoverade scen. Vi vill också slå ett slag för Melodikrysset som återupptas på lördagsmorgnarna med platåfrukost. Detta arrangemang är bokningsbart.
Hur blir det julbord?
– Det blev en jättesuccé i fjol. Det känns emellertid inte aktuellt med julbord i dessa tider varför vi har beslutat om att istället erbjuda en exklusiv femrätters julmiddag. Kockarna är i full färd med att komponera menyn.
– Sist men inte minst vill vi tacka alla som besökt oss under året och hoppas att de även vill uppleva Café Torpet i höst- och vinterskrud.