”Så oerhört roligt”

TEXT: Kristoffer Stiller
16 september 2021 kl. 09:56

SKEPPLANDA. Politiker och tjänstepersoner inom vård och omsorg ställdes mot Skepplanda BTK:s Utvecklingslag i en fotbollsmatch på Forsvallen. Det bjöds på mycket glädje och kämpaglöd.
– Det var så oerhört roligt, säger initiativtagaren Tyrone Hansson (FiA), ordförande i omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden.

Solen sken över Forsvallens konstgräsplan förra onsdagen. Skepplanda BTK:s Utvecklingslag spelade en fotbollsmatch mot kommunens politiker och tjänstepersoner inom vård och omsorg.

– Jag hade länge tänkt på att vi skulle genomföra det här och i somras kontaktade jag Marie Jaanson, som leder Utvecklingslaget. Jag sa då till henne att vi måste göra något skoj och det blev till slut en match, säger Tyrone Hansson.

Politiken var representerat av Tyrone Hansson, Lars Kopp (M) och Dennis Ljunggren (S). I övrigt medverkade bland andra Ebba Gierow, sektorchef för arbete, trygghet och omsorg.

– Ebba och hennes ledningsgrupp var med. Vi hade ett starkt lag på pappret, men våra motståndare var tuffa, säger Tyrone Hansson.

Matchen då? Den vann Utvecklingslaget med 8–7 och Tyrone Hansson orsakade bland annat en straff.

– Och Lars Kopp blev utvisad… Jag tycker ändå att vi föll med flaggan i topp. Efter slutsignalen kom de fram till oss och sa att de ville spela igen. Det var så oerhört roligt, säger Tyrone Hansson.

Hur känns kroppen så här efter matchen?

– Haha, jag måste erkänna att det är lite stelt – men förhoppningsvis går det över.

Bilder: Allan Karlsson. 

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se