NÖDINGE. Idag rosar semlorna marknaden. Lokaltidningen besökte ICA Kvantum i Nödinge för att ta reda på hur man förbereder sig inför Fettisdagen.
I år har butiken tagit förberedelserna inför Fettisdagen till en ny nivå och tillverkar numera semlorna halvt på egen hand. Förutom brödet kommer semlorna direkt från det egna bageriet.
– Jag tycker att det är lite roligare om semlorna är gjorda i butiken, om man köper som kund. Sedan får man även ner priset litem säger Cecilia Hjert, ansvarig för brödavdelningen i butiken.
Att kunderna håller hårt på traditionen råder det inget tvivel om. En vanlig dag gör Cecilia drygt 100 semlor – inför fettisdagen siktade hon på att producera 1 600 stycken. Det blir med andra ord en hel del grädde.
– Jag har beställt hem 130 liter grädde. Vi får se om det räcker eller inte, säger hon.
Se tv-klippet från besöket i spelaren ovan.