Snart invigning på ICA Kvantum 

TEXT: Kristoffer Stiller
25 juni 2021 kl. 08:49

NÖDINGE. Invigningen är nära. Måndagen den 28 juni försvinner förbutiken på ICA Kvantum och ersätts med “Kvantum Xpress”. 
– Kvantum Ale satsar sig starkare och underlättar för kommunens kunder, säger ICA-handlare Mikael Sagström.  

Den sista januari i år stängde frisörsalongen XLNT på Ale Torg och dessförinnan hade Smycka lämnat sin lokal. Det öppnade upp för ICA Kvantum att expandera.

– Vi behövde hitta en lösning för onlinehandeln eftersom efterfrågan har ökat enormt under pandemin –  men vi hade inte tillräckligt med utrymme i våra befintliga lokaler, berättar Mikael Sagström.

Den nuvarande förbutiken kommer att försvinna och ersättas med “Kvantum Xpress”.

– Det är långt ifrån självklart att en butik genomför en liknande satsning. Fler väljer att ta bort spel och paketutlämning, men vi är angelägna om att göra det enkelt för våra kunder. De ska kunna uträtta sina vardagliga ärenden på samma ställe. Förutom online kommer utbudet som finns i förbutiken i dag att vara kvar. Efter sommaren kommer vi också att erbjuda en panthantering på parkeringen där kunden “häller” alla sina tomglas i maskinen, snabbt och enkelt, berättar Mikael

Det finns också en del nyheter. ICA Kvantum på Ale Torg är en av fyra butiker i landet som hädanefter kommer att kunna erbjuda en exklusiv paketutlämningslösning.

–   Kunderna kommer att kunna hämta sina paket med hjälp av en QR-kod, som man skannar av i mobilen. Det behövs ingen bemanning på plats för att lämna ut paketet och tillgängligheten kommer därmed att öka avsevärt. Vi kommer att ha runt 350 paket samtidigt i butiken, beroende på storlek, säger Mikael Sagström.

En lång renovering är snart över. Måndagen den 28 juni öppnas dörrarna till ”Kvantum Xpress” för första gången.

– När invigningen äger rum har vi renoverat i tio veckor och just nu är stressnivån konstant hög. Alla väggar är på plats och nu återstår att få ordning på tekniken. Tisdagen vecka 26 kommer vi att ha ett öppningsjippo där 50 kunder får hämta ut ett paket med en överraskning i vår nya utlämningstjänst, avslutar Mikael.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se