Marcus Gåverud och sambon Jonna Stag hoppas att från årsskiftet kunna hälsa allmänheten välkommen till restaurangen.
Marcus Gåverud och sambon Jonna Stag hoppas att från årsskiftet kunna hälsa allmänheten välkommen till restaurangen.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2021/10/v4321-restaurang-bohus-scaled.jpg

Snart öppnas grindarna till Gåveruds restaurang

BOHUS. Snart kan restaurangen på Nouryons område bli tillgänglig för allmänheten. Förhoppningen är att kunna öppna upp grindarna vid årsskiftet.
– Ärendet ligger just nu hos Länsstyrelsen, säger Marcus Gåverud som driver Gåverud Kök & Catering.

Mitt under brinnande coronapandemin, närmare bestämt den 1 juni 2020, tog Marcus Gåverud över personalrestaurangen på Nouryon i Bohus.

– Till en början var det bara min svägerska Julia och jag som arbetade här. Nu är det fem anställda, berättar Marcus för lokaltidningen.

I våras offentliggjorde Nouryon sitt beslut att öppna ett nytt företagscenter i Gamlestaden för 400 medarbetare från Stenungsund, Rollsbo och Bohus. Det innebär att personalstyrkan i Ale nu minskas med cirka 200 personer som flyttar till Gamlestaden.

– Förutsättningarna förändras och ska vi kunna överleva måste vi kunna välkomna folk utifrån. Vi har ett suveränt bra läge utmed E45, men kan säkerligen även locka en del gäster från andra sidan älven. Tanken är att ha en grind som är tidsreglerad. Parkering finns så det räcker och blir över, säger Marcus Gåverud och tillägger:

– Utöver lunch erbjuder vi också stekfrukost med gröt och surdegsfrallor.

Vad för typ av lunch serverar ni?

– Det är en hel del husmanskost, samtidigt som vi inte är rädda för att ta ut svängarna. Det finns alltid fyra rätter att välja på – dagens kött, fisk och vegetariskt samt veckans sallad. Eftersom vi har återkommande gäster måste menyn ständigt bytas ut och förnyas.

Hur många av företagets anställda äter hos er?

– Vi ligger strax över femtio procent, vilket är en bra siffra. De tycker att lunchen är prisvärd och utöver matportionen erhåller de salladsbuffé, kaffe och nybakat surdegsbröd, avslutar Marcus Gåverud.

Mer från allmänt

Åk 6 på Alboskolan är bäst i klassen

Årskurs 6 på Alboskolan består av två klasser och drygt…

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…

Eko-bonden Tina ger sig ut i butikerna

Tina Åkesson och hennes man Hans köpte Kärra Mellomgården i…

Kommunhus kan göras om till utbildningslokaler

I sin lokalförsörjningsplan 2023-2032 har Samhällsbyggnadsförvaltningen uppgett att behovet av…

Senaste nytt

Tito kan bli egyptisk landslagsman

Tito Gad flyttade med sin pappa till Sverige från Egypten…

Åk 6 på Alboskolan är bäst i klassen

Årskurs 6 på Alboskolan består av två klasser och drygt…

”En överprestation om vi håller oss kvar”

Under torsdagen arrangerade Ettanfotboll årets upptaktsträff i Stockholm. På plats…

Så påverkas trafiken i Bohus av arbeten

Ett större och betydligt mer omfattande arbete kommer att ske…

Skår IBK blir Skepplanda BTK 

I slutet av september stod det klart att Skår IBK:s…

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…

Eko-bonden Tina ger sig ut i butikerna

Tina Åkesson och hennes man Hans köpte Kärra Mellomgården i…

Kommunhus kan göras om till utbildningslokaler

I sin lokalförsörjningsplan 2023-2032 har Samhällsbyggnadsförvaltningen uppgett att behovet av…

Modellkoncept för jämställdhet

Likvärdig service och jämställd resursfördelning till olika grupper av kvinnor…

”Det är otroligt roligt”

I 275 av landets kommuner arbetar fler män än kvinnor…

LN-70 toppar kvalserien

LN-70 har hittills spelat fyra matcher i kvalserien till HockeyTvåan…

”De som redan har det tufft får det ännu svårare”

Försörjningsstöden har inte skjutit i höjden ännu, men larmklockorna ringer…

Jack & Brolle till Café Torpet

”Visor och Grimascher” är en hyllning till Cornelis Vreeswijk där…