Mitt under brinnande coronapandemin, närmare bestämt den 1 juni 2020, tog Marcus Gåverud över personalrestaurangen på Nouryon i Bohus.
– Till en början var det bara min svägerska Julia och jag som arbetade här. Nu är det fem anställda, berättar Marcus för lokaltidningen.
I våras offentliggjorde Nouryon sitt beslut att öppna ett nytt företagscenter i Gamlestaden för 400 medarbetare från Stenungsund, Rollsbo och Bohus. Det innebär att personalstyrkan i Ale nu minskas med cirka 200 personer som flyttar till Gamlestaden.
– Förutsättningarna förändras och ska vi kunna överleva måste vi kunna välkomna folk utifrån. Vi har ett suveränt bra läge utmed E45, men kan säkerligen även locka en del gäster från andra sidan älven. Tanken är att ha en grind som är tidsreglerad. Parkering finns så det räcker och blir över, säger Marcus Gåverud och tillägger:
– Utöver lunch erbjuder vi också stekfrukost med gröt och surdegsfrallor.
Vad för typ av lunch serverar ni?
– Det är en hel del husmanskost, samtidigt som vi inte är rädda för att ta ut svängarna. Det finns alltid fyra rätter att välja på – dagens kött, fisk och vegetariskt samt veckans sallad. Eftersom vi har återkommande gäster måste menyn ständigt bytas ut och förnyas.
Hur många av företagets anställda äter hos er?
– Vi ligger strax över femtio procent, vilket är en bra siffra. De tycker att lunchen är prisvärd och utöver matportionen erhåller de salladsbuffé, kaffe och nybakat surdegsbröd, avslutar Marcus Gåverud.