ALVHEM. Från inredningsdesigner i tv till krögare.
Kenny Eriksson har tagit en paus från sitt tidigare arbete för att nu lägga hela sin själ i att lyfta golfrestaurangen i Alvhem.
– Gästerna ska uppleva en varm, hemtrevlig känsla i herrgårdsmiljö.
Kenny Eriksson har i många år arbetat inom tv-branschen som inredningsdesigner, vilket också avspeglar sig i den förvandling som restaurangen genomgått.
– Jag har valt att satsa på det gamla som Kungsgården har att erbjuda och med olika detaljer påverkat och satt min prägel på stället. Det är de små detaljerna som gör miljön, kunderna ska få det lilla extra och ett personligt bemötande är a och o, förklarar Kenny.
Hur kom det sig att du hamnade här?
– Frågan gick egentligen till Café Torpet, men de ansåg sig inte ha tid. Eftersom en av ägarna, Yvonne Hult, är min mamma så bollade hon frågan vidare till mig. Efter en veckas betänketid så bestämde jag mig för att nu kör vi.
Har du erfarenhet från restaurangbranschen sedan tidigare?
– Det har jag. I tidig ungdom började jag vika servetter på Thorskogs Slott. Jag har även jobbat extra på diverse restauranger i Stockholm, så serveringsbiten har jag med mig sedan barnsben. I tv-programmet ”Kniven mot strupen” var jag med och inredde restauranger, fick se ett antal skräckexempel men också hur man med ganska enkla medel kan få en verksamhet att utvecklas och fungera på ett bra sätt. Det är väl egentligen så mitt intresse har växt fram för att nu ge mig i kast med denna utmaning.
Golfrestaurangen öppnar på långfredag.