BORÅS. Team Motogirls vill att alla ska kunna köra motocross. Nu har föreningen belönats med Västra Götalandsregionens parasportstipendium för årets förening.
– Väldigt häftigt, säger grundaren Anette Hallgren.
Tre mammor hade länge stått bredvid motocrossbanan när deras män och söner körde. De ville bygga en egen plattform så att tjejer enklare ska kunna slå sig in inom motocrossen. I september förra året bildades föreningen Team Motogirls i Ale
– Det var jag, Malin Bengtsson och Malin Berndtsson som startade Team Motogirls. Det var först endast ett crossteam, men i september förra året bildade vi en förening för att tjejerna ska kunna ta mer plats ute på banorna, berättar Anette Hallgren.
Den unga föreningen växer så det knakar. I dagsläget har Team Motogirls 121 medlemmar i olika åldrar.
– Medlemsantalet växer stadigt. I maj hade vi 70 medlemmar och sedan dess har vi fått över 50 nya, säger Anette Hallgren.
Det som gör Team Motogirls unika är deras engagemang för unga som har NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).
– Vi beslutade att vi skulle köra för något som låg oss varmt om hjärtat. Vi ville göra vår förening tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Team Motogirls kör för att öka kunskapen och förståelsen för hur det är att leva med eller i nära relation med någon som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hos oss får man vara sig själv och vem som helst är välkommen, säger Anette.
För sitt stora engagemang har nu Team Motogirls belönats med Västra Götalands regionens Parasportstipendium 2019 för årets lag/förening. Anette Hallgren fick ta emot en check på 20 000 kronor i kongresshallen i Borås.
– Helt fantastiskt. Vi är den första motorklubben som har fått ta emot parasportstipendium. Det känns väldigt häftigt, säger Anette.
Vad ska ni göra med pengarna?
– Vårt mål är att ha två träningsläger varje år för att alla ska ha möjlighet att träna oavsett nivå. Det är inte bara proffsen som ska få träna med tränare, utan vem som helst ska kunna göra det.