BOHUS. Det är drygt två år sedan som Ali A Abbas slog upp dörrarna till Ale Kött & Chark i Bohus centrum. Butiken erbjuder närproducerade produkter av bästa kvalitet.
– I sommar hoppas jag att mina kunder vågar testa nytt på grillen.
Det är inte alebor utan även folk från kranskommunerna som upptäckt det digra utbudet av kött, korv, färs och delikatesser i form av charkuterivaror, fyllda oliver, ost och så vidare.
– Jag ordnar delikatessbrickor för upp till 30 personer. Det är bara att höra av sig, poängterar Ali.
Under sommaren, när väldigt många har semester, arbetar Ali för högtryck. Efterfrågan på grillkött är stor.
– Entrecote, ryggbiff och oxfilé är väldigt populärt liksom mina favoritburgare som är gjorda på en blandning av bland annat högrevsfärs och oxbringa. Jag vill dock att man vågar testa annat som är precis lika gott, exempelvis rumpstek och tritip.
Alis smörbiff är också en riktig höjdare värd att prova. Smörbiffen är köttet som sitter mellan ryggbiffen och entrecoten. Prime Rib brukar amerikanarna säga.
– Mina kunder får gärna provsmaka om de vill. Är man osäker på något så fråga mig gärna, via Facebook, Instagram eller personligen i butiken.
Din personliga favorit på grillen?
– Jag rekommenderar alltid att grilla en hel bit, sedan kan man skära upp köttet. Revben är det jag själv föredrar. Till det serverar jag gärna körsbärstomater som är fyllda med ost.
• Använd kol istället för briketter.
• Satsa på hängmörat kött.
• Använd kött med kappa.
• Bra kött ska aldrig marineras, använd däremot rub eller glaze.
• Var försiktig med saltet som tar energi från köttet.
• Stå och ät medan du grillar.