https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2015/08/Ledare-Facebook.jpg

Allt är möjligt

Futsal, en organiserad form av inomhusfotboll, växer i popularitet. I Ale har vi kunnat följa Nol IK:s friska satsning på att försöka ta sig upp i högsta serien i rekordfart. I söndags satte Mellerud stopp för den färden. Alla dörrar till futsalallsvenskan var öppna, mattan utrullad och de sista minuterna skulle bara spelas av. Nol ledde med klara 5-1 och hade bud på mer. Vinnaren i matchen får chansen i ett kvalspel där två av tre går till högsta serien. Formstarka Nol såg med all rätt världens chans att nå sitt mål, men i sportens värld är allt möjligt – mirakel som totala genomklappningar. I Mellerud talas det garanterat om undret i Rådahallen, där ett utslaget hemmalag reste sig på nio och med fem mål på nio minuter vände ett hopplöst underläge till seger. Det var en brutal påminnelse för nolarna om hur grym idrotten kan vara när alla marginaler välter över på fel sida. Samtidigt måste man lyfta på hatten och berömma David som välte Goliat när absolut ingen trodde det var möjligt. De såg en chans, satte allt på ett kort och vann. All heder, men roligt – nä, det tänker jag aldrig skriva att det var. Inte rättvist heller, men det är just händelser som dessa som gör idrotten till det som engagerar gammal som ung. Allt är möjligt!

Med detta i åtanke ska inte ens arrangörerna av Ale Invite känna oro för lördagens evenemang i Alebacken. Få tror att det ska vara möjligt att genomföra en snowboardtävling i världsklass när regnet, plusgrader och starka vindar har avlöst varandra de senaste två veckorna. Jag ger mig katten på att Alebackens eldsjälar löser även detta uppdrag. Jag är för dåligt insatt för att förstå hur, men maken till idérikedom och snilleblixtar finns inte någon annanstans. Utmaningen i år jämfört med i fjol är att eventuella snötransporter inte kan ske från närområdet, ty det vita pudret är nu långt borta.

Det krävs någon annan mirakelmedicin – helst några minusgrader under något dygn. Får vi be om en stilla bön till vädrets makter.

Vecka 8 börjar årets praoperiod för årskurs 8. För en del blir det första mötet med en arbetsplats, där mamma och pappa inte jobbar. En viktig händelse. Jag tror jag fortfarande kan minnas alla mina praoplatser. Upplevelserna har delvis styrt mig vidare i livet. Att löda kretskort på Ale Datapanel var förvisso ganska kul i en social samvaro, men teknik och elektronik passade inte mitt huvud. Kontorsarbetet på Axel Christiernsson gjorde klart för mig att papper ska skötas av andra.

Förskolan i Nol gav mycket tillbaka och påverkade senare valet att i brist på andra uppslag söka till lärarhögskolan. Att man sedan till sist hamnade någon helt annanstans beror på det berömda bananskalet och det är ofta det som avgör ödet, både då och nu.

Mer från ledare

En eller två?

Debatten om en ny grundskola i Nol-Alafors har tagit fart…

Köp björnen!

För snart två år sedan skapade den vackert belysta älgen…

Nya möjligheter

Ett månadsskifte går ofta obemärkt förbi, men av kända skäl…

God jul & gott nytt!

Coronaviruset tvingade människor till social distansering, vilket var en sorg…

Senaste nytt

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Pizzeria blev thaikök

Ortsborna har säkert noterat att skylten med Pizzeria Roma monterats…

De delar ut gratis mat – varje vecka

Samtidigt som allt flera familjer fått det tuffare ekonomiskt och…

Trafikolycka i Älvängen

Det kraftiga snöfallet ledde till problem i trafiken, på flera…

Eleverna tävlar bort matsvinnet

Allt började med att kökspersonalen på Alafors Fria Skola, i…

Matsvinnet minskade men målet missades

Kommunens mål inför 2022 var att minska matsvinnet till en…

75-åring uppvaktad av näringslivet

Complettbyggen AB och Alekuriren AB överlämnade en gratifikation på 25…

Kritiserade LSS-boendet ska byggas

Det var i januari förra året som lokaltidningen rapporterade om…

Positiva vindar i Ale Padelclub

I slutet av augusti invigde Dream Padel sin första hall…

Alebyggen har växt i rekordfart

Alebyggen summerar ånyo ett händelserikt år. Under fjolåret färdigställdes Änggatan…

Repslagarmuseet laddar för Båtmässan

Nu på lördag, den 4 februari, invigs Båtmässan i Göteborg.…

Amira är svensk ungdomsmästare

Det är fredag kväll och inne i Fit4fight Gyms lokal…

En eller två?

Debatten om en ny grundskola i Nol-Alafors har tagit fart…