https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2017/02/ledare-facebook.jpg

Bästa Mr Corona!

Jag vet egentligen inte så mycket om dig, mer än det som sprids om dig. Så mycket vet jag ändå att du har inga goda avsikter. Du har inte bara lyckats smitta jordens folk och gjort dem sjuka. Du har dessutom lyckats sätta skräck i nation efter nation. Gränser som var öppna har stängts. Europa som var på väg att bli en enad front, en gemensam marknad, bygger nu murar och låter militären avgöra vilka som får passera. Människor som rörde sig fritt hänvisas i vissa fall till karantän och förbjuds att leva sitt liv. Det kommer att få förödande konsekvenser och världens börser har redan rasat.

Nu gör du på allvar entré i Sverige och även om det känns som att vi redan lever den värsta av mardrömmar har du bara nått ett 1000- tal. Vi är så många fler som är friska och starka. Tro mig, det ska du få ångra till den dagen vi har raderat ut dig. Vi tänker nämligen inte ge vika. Vi stänger inga gränser. Vi stänger inga skolor. Vi stänger inga livsmedelsbutiker. Vi stänger inte våra apotek – vi står upp och hjälper varandra. Det finns både mat och toapapper så det räcker till alla. Du kan bara lura ett fåtal av oss att tro något annat och det räcker inte. När något tar slut fyller vi på med nytt. Sverige är starkt rustat. De som redan har fått kapitulera och ligger hemma kommer vi ta hand om. Tillsammans kommer vårt samhälle och våra gemensamma krafter att bli din överman. Men du har varit slug. Du har söndrat och splittrat oss, men det kommer inte att räcka. Även om sociala medier anses vara mindre trovärdigt är det ändå där du har dina experter som försöker få vår enade front att spricka. Samma stund som någon skriver att de inte litar på det som skrivs på Facebook berättar de öppet vad samhället borde göra och hur fel allt är. Oroliga och rädda pekar vi finger åt varandra, politiker och myndigheter. Precis som du önskat, Mr Corona. Du försöker splittra oss, men sorry du kommer inte att vinna slaget.

Till sist kommer vi att inse vikten av att gå samma väg och att ta ett gemensamt ansvar. Du glömde att upplysningens tid inte är över i vårt land. Vi har nämligen lärt oss att tvätta händerna, lika ofta som gärna med tvål. Vi stannar hemma om vi är krassliga. Vi jobbar och stöttar varandra när vi är starka. Vi fortsätter handla och nyttja den lokala servicen. Vi håller hjulen rullande. Tro mig, vi kommer att ta dig och det ska bli en ljuvlig känsla när du tvingas kapitulera i land efter land.

Det här är delar av det brev jag skrev till Corona och lade på brevlådan i morse. Jag är så förbannat corona-trött och besviken över hur sårbara det har visat sig att vi är. Det råder fullständig panik på marknaden och även hemma hos gemene man är oron över framtiden utbredd. Allt för ett virus. Självklart finns det skäl att vara orolig. Det får konsekvenser när stora bolag måste permittera tusentals anställda och hela näringslivet tvärbromsar, men det kommer att komma en morgondag efter coronaviruset. Vi måste sansa oss och landa i vår trygga vardag. Vi måste hålla huvudet kallt och tänka klart. Med sunt förnuft härdar vi ut och hittar lösningar. Vi måste lita på varandra och vi måste lita på myndigheten. Allt annat är fel. Sverige har har alltid varit framgångsrikt i lagidrott. Nu är det upp till bevis. Vi drar på oss samma landslagströja och håller vi ihop som lag kommer vi sparka skiten ur corona!

Mer från ledare

Sjukhusen blöder inte

Radio Göteborgs huvudnyhet under måndagen var att sjukhusen blöder i…

Positiv inflation

Det har varit publikfester i tidningens spridningsområde från fredag kväll…

Den eviga frågan

Redan i valrörelsen 1998 var frågan om ett nytt kommunhus…

Vårtecken!

Våren är äntligen här och med den kommer vi att…

Senaste nytt

Per är återfunnen vid liv

Han försvann under natten till måndag, 5 juni, i Skönningared…

Elin satsar på motocross

Elin Hansson satt för första gången på en crosscykel i…

Respass ur Svenska cupen

Ahlafors IF är utslaget ur Svenska cupen och drömmarna om…

Skepplanda BTK firar 75 år

Den stora jubileumsdagen närmar sig med stormsteg. När Skepplanda BTK…

Missing People om letandet efter Per

Han heter Per och är 62 år gammal. Senast någon…

Vd:n lämnar Edethus

Sanny Mattelin har varit vd på Edethus sedan den 1…

Rudin bakom sen SBTK-seger

På torsdagskvällen var Skepplanda BTK på jakt efter sin andra…

Här är risken större för viltolyckor

Förra året hanterades 65 624 viltolyckor i Sverige. I mer…

Rullatorrace som gjorde succé

Det blev inte bara ett utan tre rullstolsrace på lika…

De ska starta gåfotboll i Surte

Ann-Britt Mårtensson och Anneli Larsson har en lång historia inom…

Orimliga sparkrav på regionens sjukhus

Den senaste tidens rubriker och även en ledare i lokaltidningen…

Lastbil började brinna på E45

SURTE. Strax efter klockan 17 på onsdagen började en lastbil…

Kvinna döms till fängelse

Det var i februari förra året som en kvinna i…