Bra jobbat!

Efter några spydiga ledare om Sveriges polismyndighet är det kanske på sin rätta plats att också ge sin syn på ett gediget arbete. Få trodde väl att de förmodade gärningsmännen bakom historiens största sabotage i Ale kommuns historia skulle komma till känna. Om ett par veckor inleds rättegången mot två 20-åriga män från Lilla Edets kommun som misstänks ligga bakom åtminstone delar av den omfattande skadegörelsen längs E45, där totalt 330 glasade bullerskydd har förstörts under året. Medborgarna engagerade sig och polisens tipstelefon gick varm. Det verkar ändå ha varit slumpen som till sist avslöjade gärningsmännen. Åklagaren fick genom vittnesuppgifter uppgifter som gjorde att han kunde lägga ett framgångsrikt pussel. Polisens totala engagemang i frågan har ändå fört upp frågan och gjort den till en angelägenhet. Det har säkert bidragit på sitt sätt till att händelsen kan få ett slut. Trafikverket som självklart har yrkat på ett visst skadestånd kommer sannolikt att få stå sist i kön och lär aldrig få se skymten av några pengar markerar ändå för kommande illdåd att det inte är mödan värt, att skadegörelse som denna tas på högsta allvar och att konsekvenserna kan bli mycket kännbara. Så bra jobbat, polisen!

Intresset för Ola Sernekes anförande för Aleföretagare på Kungsgården i Alafors var stort. Det krävdes extrastolar för att ge alla sittplats. Hans positiva syn på Ale måste ha gillats av kommunala företrädare samtidigt som de också fick kännas vid en viss kritik. Serneke tycker att de borde finnas fler markanvisningar och byggprojekt att ta tag i med tanke på den förvandling Ale genomgått i samband tillskottet av både pendeltåg och motorväg. Det är självklart inte svårt att hålla med. Att BanaVäg i Väst pågick och skulle ge hela Götaälvdalen nya förutsättningar var ju ingen hemlighet. Projektet påverkade i princip allas vardag. Ändå fanns det få klara byggplaner att sätta tänderna i när väl pendeltågen gick igång. Det borde under den långa byggtiden ha genomförts en tydlig vision och plan för hur våra framtida stationssamhällen skulle utvecklas. Det är först tre år efter att byggdammet lagt sig som detaljplanearbetet för Ales två centralorter, Älvängen och Nödinge, inleds. Det känns som ett sent uppvaknande.

På tal om centralorter så kommer beslutet om var ett eventuellt nytt kommunhus i Ale ska placeras allt närmare. Centerpartiet blev på måndagen först ut med att tydligt deklarera sin ståndpunkt. Svaret blev varken Nödinge eller Älvängen, utan istället kräver partiet ett bättre underlag. Inte minst anser Centerpartiet att en kostnadskalkyl för vad kalaset förväntas kosta som en rimlig information innan beslutet tas. Jag får en känsla av att fler kommer att hänga på den linjen.

Mer från ledare

Positiv inflation

Det har varit publikfester i tidningens spridningsområde från fredag kväll…

Den eviga frågan

Redan i valrörelsen 1998 var frågan om ett nytt kommunhus…

Vårtecken!

Våren är äntligen här och med den kommer vi att…

Nu krävs mod

Det tomma Netto-huset är ett av de vanligaste samtalsämnena i…

Senaste nytt

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…

Hästar skrämdes på flykt – bara Malle kom hem

Malle och Molly var oskiljaktiga i både hagen och stallet…