Efterlängtad idrottshall

Ledare Alekuriren v36 2011. Klicka på rubriken för att läsa!

Äntligen ropar föreningslivet! Nya Bohushallen är efterlängtad av de idrottsutövare som har fokus på vinteridrott. Den fyller också ett viktigt behov för Bohusskolans elever som tidigare har fått hålla till på begränsade ytor, långt ifrån den verklighet som nu har infunnit sig.

I förra veckan hade jag förmånen, att tillsammans med fritidsintendent Klas Arvidsson, syna den nya sporthallen. Det var en fröjd måste jag tillstå och det är inte svårt att förstå den förtjusning som föreningslivet i allmänhet och bohusborna i synnerhet känner. Ale gymnasium i all ära, men här har kommunen fått en inomhusarena av bästa dignitet. Bollsporterna, inte minst innebandyn, får en hemvist de knappt hade vågat drömma om för ett antal år sedan. Såväl Surte som Ale Innebandyförening föräras dessutom med varsitt kanslirum i den stilfulla byggnaden, vilket känns som en vettig satsning.

Gladast av alla är nog ändå kommunens friidrottare, som varit utan vettiga träningsförhållanden fram till nu. De ungdomar som har intresserat sig för löpning, längd, hopp- och kastgrenar har varit förpassade till andra sidan älven och Kongahälla AIK:s verksamhet. Med den nya hallen möjliggörs friidrottsträning på hemmaplan. En sextiometers tartanbana och en längdhoppsgrop inryms i Bohushallens flygel. Att behovet finns råder det ingen som helst tvekan om. I våras startade Bohus IF en friidrottssektion för ungdomar. Responsen lät inte vänta på sig. Ett hundratal barn har besökt Jennylund i väntan på att få kliva in i Bohushallen. Vad det gäller invigningen av Bohushallen så äger den rum lördagen den 17 september. För er som vill uppleva anläggningen med egna ögon är ett besök att rekommendera.

På tal om invigning så var det bandklippning på Äppelgårdens förskola i måndags. Regnvädret till trots strålade barnen som små solar. De har själva fått vara med och påverka utformningen av förskolan, redan från planeringsstadiet. Barnens delaktighet har bland annat mynnat ut i en damm på skolgården, men också i form av en fotbollsplan och odlingslådor.

Som om det inte vore nog med invigningsfirande så hade jag nöjet att ta del av lördagens ceremoni när Lödöse museum och biblioteket blev ett. Tillsammans bildar verksamheterna Lödösehus. Det är en unik kombination som har växt fram med museum och bibliotek under samma tak. Arbetet med att föra de båda verksamheterna närmare varandra startade för flera år sedan. Det är ett nytänk inom kultursektorn som bara har vinnare. Nu ökas tillgängligheten då Lödösehus kommer att ha kvällsöppet två dagar i veckan. På sikt planerar man också för gemensamma aktiviteter i form av utställningar och föreläsningar. Det började med Folkets Hus och nu Lödösehus. Kulturen i Lilla Edets kommun har sannerligen upplevt en positiv utveckling under de senaste åren.

Mer från ledare

Det luktar verkstad

Så var tiden av spekulationer förbi. Nästan ska tilläggas. När…

Nya tider!

Efter valet 2018 fanns ingen tydlig majoritet. Moderaterna lyckades i…

Vinnare och förlorare

Förhandlingar pågår. Svaret har ekat i mitt huvud den gångna…

Historiskt val

I Lilla Edet är Sverigedemokraterna största parti med 35,4% av…

Senaste nytt

Ale-samverkan tar över

Under mandatperioden som gått har en koalition bestående av sex…

Det luktar verkstad

Så var tiden av spekulationer förbi. Nästan ska tilläggas. När…

Inför rätta efter lägenhetsbranden

Natten till den 22 augusti vaknade boende i flerfamiljshuset på…

Kanelbullar i mängder

Några dagar innan tisdagen den 4 oktober, förbereder sig bagaren…

Pendlare fick Kan-Elbullar

– Vi tycker det är så roligt att få vara…

Skottlossning mot villa

Strax efter 03, natten till måndag, larmades polis till en…

Mäktig vändning av AIF

Ahlafors IF är nu bara två matcher från serieseger i…

Ale Handboll tog första skalpen

Efter en medioker fjolårssäsong är Ale Handbolls herrar tillbaka i…

Fastighetsbyrån om läget på bostadsmarknaden:
”Ett guldläge för köparna”

Den senaste mäklarpanelen från Fastighetsbyrån, där mäklare från Fastighetsbyrån runt…

Bergendahls Blommor firar 30 år

I dagarna två, fredag och lördag, pågår jubileumsfirandet. När lokaltidningen…

Höstmarknad stundar på Café Torpet

Nio utställare har hittills anmält sitt intresse till den höstmarknad…

Tre matcher från avancemang till division 1

Mötena med Stenungsunds IF är alltid tuffa och täta. I…

Så påverkas kommunen av elpriserna

På uppdrag av regeringen ska landets myndigheter se över sin…