https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2017/02/ledare-facebook.jpg

Orden räcker inte

Det går faktiskt inte att sätta ord på allt, även om vi inom media gärna skulle vilja tro det. Inte heller finns det bilder som återger hela berättelsen, trots att en bild kan säga mer än tusen ord. Under den senaste veckan har vi försökt rapportera om den enorma insats som frivilliga under ledning av Missing People genomfört i sökandet efter Andreas, 23 år från Alafors. I veckans nummer hade vi hoppats få skriva om hur över 700 frivilliga deltog i sökandet, hur mycket varor och material som skänkts till förmån för insatsen som leddes från Alebackens skidstuga. Hade den fått ett lyckligt slut, hade det varit en stark berättelse där inga ord hade räckt till.

Nu vet de flesta av oss att sökandet inte slutade lyckligt, men orden räcker ändå inte till att beskriva den obeskrivligt storslagna insats som engagerade medmänniskor bidragit med. Sökandet har bevisat en sak – det finns gott om stora hjärtan när krisen uppstår. Insatsen var värd ett bättre slut.

Vi är nu många som ägnar tankar till nära anhöriga, vänner, arbetskollegor och brustna hjärtan hos de som sökt förgäves. Inget kan lindra den sorg som förlusten av en medmänniska innebär, men vetskapen om att alla gjorde allt kommer förhoppningsvis ge värme och styrka den dagen dödens kalla hand dragits tillbaka.

Efter den här typen av händelser känns väldigt mycket beigt och grått. Det känns konstigt att ens tänka tanken på att det finns motsatta känslor. Känslor som vittnar om optimism och framtidstro. Med tanke på rådande pandemi som vållat stora bekymmer för såväl folkhälsan som samhällsekonomin blir det ännu märkligare att förra veckans kickar fick jag i mötet med tre olika entreprenörer i det privata näringslivet.

I Surte träffade vi Georg Sjöberg, Ale Betongborrning, som av Företagarna utsågs till Årets Företagare i Ale 2020. Hans motto att det finns inga problem har inte varit tomma ord. Det är idag en kultur i företaget. När ett problem uppstår, oavsett vem som bär ansvaret, gäller det att hitta en lösning. ”Antingen kan vi lösa det själva eller så känner vi någon som kan. Det ska bara lösas. Annars kommer man aldrig framåt”. Georg Sjöbergs ord imponerade på mig. Inställningen har tveklöst gett resultat. Företaget har växt organiskt med en bra ekonomisk tillväxt och har idag 30 anställda. Det är ingen tillfällighet.

Årets Nyföretagare är Beatha Kjessler som tagit sig an uppgiften att lära hund- och kattägare att friskvård är lika viktigt för djur som människor. När hon berättar att ett kilos övervikt för en hund är lika mycket som 10 kg på en människa förstår jag allvaret. Jösses var många runda och goa hundar jag har kramat genom åren. Hos Beijer Byggg hittade vi slutligen Årets Entreprenör, Mikael Bill. Efter all den massmediala uppståndelse han redan har skapat med smarta idéer för kommunens egen tillverkning av skyddsutrustning känns presentationen överflödig.

Som sagt, orden räcker inte alltid till.

Mer från ledare

Vissa saker vill man inte lära sig…

Jag har full förståelse för att alla företag inte kan…

En eller två?

Debatten om en ny grundskola i Nol-Alafors har tagit fart…

Köp björnen!

För snart två år sedan skapade den vackert belysta älgen…

Nya möjligheter

Ett månadsskifte går ofta obemärkt förbi, men av kända skäl…

Senaste nytt

Anne och Yvonne hjälper krigets flyktingar

Sedan i höstas har en lokal i Älvängen varit deras…

En ovärderlig hjälp i vardagen

Sanna Andersson brinner för att hjälpa andra människor. I åtta…

Christian överlevde flygkraschen

Christian Sandbeck, 34, bor i Nygård tillsammans med sin fru…

Nya ungdomsrådet har bildats

Årets viktigaste dag för ungdomsrådet i Ale är Påverkanstorg. Det…

LSS-boende i Nol invigdes

Vintern 2021 etablerade Serneke sig i Nol. På sommaren samma…

Han lämnar Moderaterna

Det nya styret i Lilla Edet där Moderaterna allierat sig…

”En väldigt lyckad dag”

Solen sken över parkeringsplatsen utanför den tidigare Netto-lokalen i centrala…

Vissa saker vill man inte lära sig…

Jag har full förståelse för att alla företag inte kan…

SBTK presenterar tungt nyförvärv

Anton Olsson började att spela fotboll i Skepplanda BTK, men…

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Pizzeria blev thaikök

Ortsborna har säkert noterat att skylten med Pizzeria Roma monterats…

De delar ut gratis mat – varje vecka

Samtidigt som allt flera familjer fått det tuffare ekonomiskt och…

Trafikolycka i Älvängen

Det kraftiga snöfallet ledde till problem i trafiken, på flera…