Spännande tider

Åh du härliga vår! Det har varit en lång lång vinter i år, snön och kylan har satt sina spår… Plötsligt händer det. Lövsångaren gör sig till känna, snön smälter i Alebacken och cykelentusiasterna tar plats nedför pisten istället. Tidningen fylls med annonser om vårmarknad, trädgårdsbestyr och första maj. Just omslaget från vinter till vår är häftigt. Människor i både näringsliv och föreningsliv fylls med en obeskrivlig energi, raka motsatsen till när vi går in i vinterdvalan. Allt tillsammans gör att veckans tidning blev rekordtjock, 60 sidor lokala nyheter och erbjudanden.

Den största nyheten är så klart valet av Paula Örns efterträdare. Socialdemokraterna i Ale har haft en tuff tid, då medlemmarna tvingats ta ställning och rangordna tre kamrater. Det sätter självklart sina spår. Till sist valdes Monica Samuelsson med två rösters marginal till partiets kommunalrådskandidat. Nu blir den viktigaste uppgiften att snabbt ena partiet och att den eventuella besvikelse och bitterhet som kan finnas omgående läggs till handlingarna. Monica Samuelsson bekräftade omgående att hon ser båda sina utmanare, Dennis Ljunggren och Ann Lundgren, som självklara spelare i hennes lag. Att det har funnits en kritik mot det ledarskap som har varit under Paula Örn råder det heller ingen tvekan om längre. Det talas om det nya ledarskapet som ska präglas av lyhördhet, ödmjukhet och att laget är större än jaget. Det kan bara tolkas som att det är egenskaper partiet har saknat. Om man är överens i den kritiken eller inte återstår att se. Det kan bara bevisas genom att partiet sluter upp bakom en enad front och tar sats in i valrörelsen. De interna striderna måste vara avslutade nu, att gå in i en valupptakt med ett öppet sår lär knappast vara ett framgångsrecept. När en förening, organisation eller parti för den delen börjar famla efter sin identitet är det tveklöst erfarenhet, lugn och stabilitet som behövs. Monica Samuelsson har passerat 60 och beskrivs nog bäst som en klok mor. Hon använder varken stora ord eller gester. Det känns som att hon har tagit uppdraget för att partiet har bett henne, inte för att förverkliga sig själv eller något begär. Hon kandiderade förvisso även 2010, men fick då lämna plats för Paula Örn.

I vårt Lilla Edet extra kan uppmärksamma läsare notera att Eva Lejdbrandt som lämnade jobbet som sektorchef för utbildning och kultur i Ale nu laddar för en politisk karriär. Hon är Liberalernas listetta i Lilla Edet. Valtider innebär definitivt en hel del spännande saker att upptäcka.

Mer från ledare

Språket är nyckeln

Trots att vi är på tryggt avstånd från det fasansfulla…

De trotsar allt väder

Så var ännu en semester till ända. Juli blev utifrån…

Helt rätt, ändå fel

Byggbranschen har det extremt tufft just nu. Förra veckan var…

Sjukhusen blöder inte

Radio Göteborgs huvudnyhet under måndagen var att sjukhusen blöder i…

Senaste nytt

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…

Emma vill få fler kvinnor att engagera sig

För några år sedan gick Emma Mouvitz med i ungdomsrådet…

Ale och Lilla Edet klättrar i ranking

Efter Lerum, som ökar med 44 placeringar, är Lilla Edet…

”Det finns en enorm potential i bolaget”

Fredrik Johansson är sedan i våras ny styrelseordförande i Alebyggen.…