https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2020/09/ledare-1.jpg

Vårtecken!

Det tog sin tid, men nu är våren här! Knastret från dubbdäcken är borta, vinterjackan inhängd och den första glassgubben i t-shirt beskådad. När det dessutom bara är en liten vit fläck kvar i Alebacken – ja, då är det vår!

Våren är äntligen här och med den kommer vi att välkomna många positiva förändringar. Ett av de mest uppenbara vårtecknen är att få hänga av vinterdäcken. Faktum är att det är en mindre befrielse att kunna byta till sommardäck och känna hur bilen plötsligt tar sig fram lättare på vägarna. Borta är det envisa ljudet från dubben och plötsligt inser vi att det nu stundar en ljusare och varmare framtid.

En annan sak som jag tror att alla kan relatera till är den inhängda vinterjackan, men även om det är skönare att hänga på sig ett tunnare och smidigare plagg finns det en stor avsaknad. Fickorna. Vinterjackan, åtminstone min, är rik på många och djupa fickor. De är närmast omöjliga att fylla och är därför extra spännande att vitja innan den ska in i garderoben. Årets fynd var imponerande och skvallrade om en tid som flytt. Här fanns handsprit, batterier, pantkvitton (varför panta om man sen inte löser in pengarna?), alvedon, minneskort till kameran, sex bläckpennor, tejp (vad löser man inte med tejp?), en riktigt torr Dumlekola, en kapsylöppnare (som säkert inte lyckats öppna något senaste decenniet), ett måttband och 63 riksdaler fördelade i olika valörer. Så det är inte helt olönsamt att vända ut och in på vinterjackan…

Men vad är det med den där vinterjackan som gör att man aldrig vill ta av den? Eller att man åtminstone dröjer sig kvar vid den några veckor längre än nödvändigt? Alla kanske inte har så mycket att vitja i fickorna som jag, men kan det bero på att vi även till våra plagg bygger relationer? Att man efter ett halvår tillsammans känner att ”vi hör ihop, du och jag Alfred”. Till sist står vi ändå där, vårsolen gassar oss i ögonen och svetten rinner längs ryggraden. Vinterjackan åker av och in i garderoben. Fynden i fickorna läggs på hög – det är vår! Jag var på ett uppdrag i den stora staden och färdades i bil uppför Linnégatan. Temperaturen nådde precis över tvåsiffrigt och där kom han. En gubbe i bara t-shirt med en glass i sin mun. Glassen utomhus är tveklöst ett av våra säkraste vårtecken och när den som njuter av den enbart är iklädd en t-shirt – ja, då är det vår! Glassgubben regerar.

I veckans tidning hittar du ett annat lokalt mycket starkt vårtecken, OK Alehofs Hitta-ut-karta. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker du några nya platser.

Mer från ledare

Sjukhusen blöder inte

Radio Göteborgs huvudnyhet under måndagen var att sjukhusen blöder i…

Positiv inflation

Det har varit publikfester i tidningens spridningsområde från fredag kväll…

Den eviga frågan

Redan i valrörelsen 1998 var frågan om ett nytt kommunhus…

Vårtecken!

Våren är äntligen här och med den kommer vi att…

Senaste nytt

Kvinna döms till fängelse

Det var i februari förra året som en kvinna i…

Lekplats invigdes på nationaldagen

En barnkortege inledde firandet i slottsparken som lockade stora folkmassor.…

Stängs av efter eftersläng

Det var efter en knapp halvtimme i hemmamötet med Ängelholm…

Polisen söker försvunnen man

Senast någon såg mannen i 60-årsåldern var under natten till…

Bil voltade av vägen

Under onsdagsmorgonen larmades räddningspersonal till Norra Kilandavägen i Nödinge efter…

Blågult kalas av bästa märke

Det blev ett blågult kalas av bästa märke när Alebyggen…

Misstänkt blottare vid Hälltorpsjön

Polisen letade under eftermiddagen efter en misstänkt blottare runt Hälltorpsjön…

”Deras roll är viktigare nu”

I förra veckans nummer av tidningen berättade eldsjälen Inga-Britt Karlbom…

Ariana knockade AIF

Det blev fyra förlustfria matcher för Ahlafors IF innan FC…

Komfortabel hemmaseger för SBTK

SBTK studsade tillbaka efter det senaste nederlaget mot bottenlaget Vara…

Skogsbrand i Bohus

På torsdagseftermiddagen inträffade en skogsbrand i centrala Bohus. En stor…

Eldningsförbud i Ale och Lilla Edet

Det är extremt torrt i skog och mark. En brand…

ÄIK förlorade toppmötet

Båda lagen kom till spel med stort självförtroende och bara…