MHF har för första gången listat Sveriges sju bästa vägkrogar. Det är MHF:s eget folk som gjort bedömningarna. Slutsatserna bygger på många års lokal erfarenhet av det totala utbudet av vägrestauranger. Varje region har valt ut den vägkrog som anses ha den bästa kombinationen av mat, miljö, prisvärdhet och åtkomlighet.
– Om vi ser till matsedeln så är den familjeanpassad. Miljön på Edet Värdshus är också väldigt fin, det gäller såväl invändigt som utvändigt. Vi var här i vintras och då kunde vi bara föreställa oss hur det kunde se ut vår- och sommartid. Nu kan man konstatera att det överträffar våra förväntningar, säger Sten Fahlén, ordförande i MHF Väst.
– Edet Värdshus ligger också strategiskt rätt placerad mellan Trollhättan och Göteborg. Det är också en faktor som vi vägt in i vår bedömning.
Jättetillgång
Ägaren till Edet Värdshus, Thomas Löfström, hade all anledning att sträcka på sig när han fick mottaga diplom och påskblomma av MHF:s ordförande.
– Det känns naturligtvis väldigt roligt. Vi har vissa givna bra förutsättningar som vi drar nytta av. Placeringen vid älvkanten är en jättetillgång samt vårt geografiska läge. Under skidsäsongen har vi väldigt många skåningar och danskar som besöker oss. Sommartid servar vi många internationella gäster, förklarar Thomas Löfström.
Thomas Löfström övertog rörelsen i november 2004 och den populära vägkrogen i norra Lilla Edet har därefter genomgått en enorm utveckling. En som vet är veteranen Agneta Karlsson.
– Jag har jobbat här sedan invigningen av Edet Rasta 1985. MHF:s utmärkelse ser jag som ett bevis på de senaste årens arbete. Jag vill verkligen framhålla alla i personalen. Vi jobbar mot samma mål, nämligen att ha nöjda och glada kunder, säger Agneta.
Hur ser framtidsvisionen ut?
– Vi har en stor yta norrut där vi kan expandera. Tillsammans med kommunen tittar vi på att använda en del av området till handelsplats. Det finns konkreta planer för sällanköpshandel, säger Thomas Löfström.
– I övrigt handlar det om att vi vill profilera oss ännu mera som ett värdshus. På helgerna önskar vi få hit lokalbefolkningen i större utsträckningen och då handlar det om att erbjuda en tilltalande meny på en prismässigt acceptabel nivå, avslutar Thomas Löfström.