ALVHEM. En golfkrog har blivit två för familjen Merstrand.
Först Backa Säteri i Nödinge och sedan några veckor tillbaka ansvarar de också för restaurangen på Kungsgården i Alvhem.
– Ett sätt att ytterligare utveckla vår verksamhet, konstaterar Kaj Merstrand.
När den tidigare krögaren på Kungsgården blev tvungen att sluta på grund av sjukdom var goda råd dyra för Ale Golfklubb. En kontakt togs med Kaj Merstrand, som tillsammans med sin familj tog över Restaurang Backa Säteri förra våren.
– Det var en snabb process minst sagt. Golfklubben ville ha in en efterträdare så fort som möjligt och efter ett par dagars funderande antog vi erbjudandet, säger Kaj Merstrand som inte har hunnit med någon semester den här sommaren.
– Det får vänta till januari. Den 14 juli var vi igång här i Alvhem och sedan dess har det varit full fart hela tiden. Alla pusselbitar är inte på plats ännu, men sakta men säkert börjar vi sätta vår prägel på restaurangen.
Precis som i Nödinge kommer lunchgästerna att få njuta av traditionell husmanskost. Halvfabrikat är bannlyst hos de nya krögarna, som istället väljer att tillaga allt från grunden. Det är i första hand sonen Dennis som kommer att agera kock i Alvhem.
– Kött, fisk och pasta samt ett vegetariskt alternativ kommer alltid att finnas på menyn. Ett rikt salladsbord är också en självklarhet. Luncherna i Nödinge och Alvhem kommer att ha vissa likheter, däremot kommer det att skilja en del när det gäller vår à la carte. Vår numera berömda hamburgertallrik ska vi dock implementera även här på Kungsgården, lovar Kaj Merstrand.
Personalstyrkan kommer att utökas vad det lider, först vill de nya ägarna känna av marknaden och se vilka behov som finns.
– Det första intrycket är odelat positivt. Miljön är storslagen och vi har fått en underbar respons från gästerna så här långt.
Kaj Merstrand betonar att övertagandet av Ale GK:s restaurang inte är ett led i att försöka avveckla Restaurang Backa Säteri – tvärtom.
– Vi överger inte Nödinge för att istället göra en satsning i Alvhem. Vi tror det är två verksamheter som kan komplettera varandra på ett utmärkt sätt. Vi har byggt upp något bra i Nödinge och tänker bibehålla samma kvalitet även i fortsättningen.
Vad har Kungsgården som Nödinge saknar?
– Framförallt så sväljer den här anläggningen betydligt mer folk och vi ges nu möjlighet att arrangera större konferenser. Vi får dessutom tillgång till ett större kök och av den anledningen kan vi också utveckla vår cateringverksamhet, avslutar Kaj Merstrand.