STARRKÄRR. Det har varit fullt hus tidigare, men den här gången var förväntningarna mer uppskruvade än någonsin.
Öbarna gjorde dock ingen besviken.
Söndagens Skratta & Sjung blev den bästa någonsin.
De har ett rykte att leva upp till och ingen kan påstå annat än att Öbarna motsvarade alla högt ställda förväntningar när de gästade Starrkärrs bygdegård i söndags eftermiddag.
– En oerhört professionell duo som verkligen kan det här med visor, säger Lennart Thorstensson som sin vana trogen agerade allsångsledare och konferencier med den äran.
Att bygdegården skulle fyllas till sista plats var föga överraskande. Aldrig tidigare har det varit ett sådant sug på biljetter som den här gången.
– Folk var tidigt ute för att försäkra sig om en plats. Vi får bara ta in 100 personer så det var först till kvarn som gällde, säger Inga-Britt Karlbom i arrangörskommittén.
Janne Magnarsson och Eva Jarnedal gör ett lättsamt och folkligt intryck. Det är en del av Öbarnas framgångsrecept. Att de dessutom kompletterar varandra på scenen gör inte saken sämre, det känns aldrig konstlat utan fullständigt naturligt. Sången är smäktande len och för tankarna till ett glittrande och somrigt västkusten.
– Visor har blivit vår grej, säger Janne Magnarsson som är en textmakare av hög rang.
– Vi brukar blanda eget material och Taube när vi är ute och spelar, förklarar han.
Öbarnas mest älskade och önskade visa är ”Inbjudan till Bohuslän”, som givetvis fanns med på repertoaren även i söndags.
– Den går inte att hoppa över. ”Inbjudan till Bohuslän” kräver publiken att vi ska framföra, annars går de hem, skrattar Janne.
Söndagens sångstund i Starrkärrs bygdegård gjorde avtryck. På något vis kändes det som att Öbarna gav oss en sista hälsning av den sommar som just har passerat
Öbarna, Janne Magnarsson och Eva Jarnedal, bjöd inte bara på smäktande musik när de gästade Starrkärrs bygdegård i söndags. Publiken fick också höra intressanta berättelser om Evert Taubes liv.
Allsångsledare Lennart Thorstensson.
I pausen gick Inga-Britt Karlbom runt med insamlingsbössan till förmån för Världens barn.