ÄLVÄNGEN. Avatar öppnade Sigges ögon för film. Nu ska han producera en egen på Ale Vikingagård i Älvängen.
– Jag är otroligt stolt, säger han till Alekuriren.
Det är en helt vanlig decembereftermiddag. Sigge Fabiansson förbereder sig för att åka till London dagen efter. Det är där han numera bor och pluggar filmfoto.
– Det visuella i film och foto är det roligaste som finns, säger han.
26-åringen från Skepplanda har tidigare hållit på med bland annat kortfilm och skådespeleri på en amatörteater.
Snart är det dags att dra igång det största projektet hittills. Sigge kommer då, tillsammans med bland annat Johan Sellström från Hålanda, att stå bakom kameran när filmen ”The Third Wish” ska spelas in.
– Vi har precis påbörjat casting-fasen och vi eftersöker nu biroller och huvudpersoner i England. Anledningen till det är att vi ska ha en bredare publik. Sedan kommer vi även att ha ett internationellt team. Vi har fått in många ansökningar från skådespelare som vill vara med i filmen, säger han.
”The Third Wish” är en klassisk italiensk folksaga från 1600-talet som baserar sig på en historia som är tagen från sagobok. Idén föddes i somras när Sigge pratade med Désirée Nordlund om de kunde göra en film.
– Vi har gjort om den och det är Désirées historia. Vi spikade en version i november och det är ett fantastiskt manus, säger Sigge som är delägare för Melonia Film.
– Det är en historia från 1600-talet men vi kommer att göra den i en modern tappning. Filmen handlar om livet och vad du vill åstadkomma. Den är väldigt aktuell eftersom att vi i dag har så otroligt många valmöjligheter och vi väljer allt som ofta fel, om man ska vara krass. Man väljer ofta det enklaste valet, vilket inte alltid är rätt, fortsätter regissören Pär Ödlund.
27-åringen från Mölndal kom in i projektet i oktober och han har höga tankar om filmen.
– Det kommer att bli en bra film. Det finns inga gränser, det finns bara möjligheter. Vårt mål är att det ska finnas en tanke bakom allt, säger han.
I februari börjar inspelningen och det kommer att ske inom Ale kommuns gränser. När filmidén dök upp undersökte Sigge om det fanns någon möjlighet att spela in på Ale Vikingagård i Älvängen.
– Jag slängde iväg en förfrågan om vi kunde få komma dit och titta på anläggningen. De var otroligt trevliga och bygget är helt perfekt för vår film. Jag är otroligt stolt över att få vara i min hemkommun, som jag anser är världens bästa kommun, och spela in en film. Det ska bli kul att få hit människor från hela världen, säger Sigge och fortsätter:
– Det har inte varit så många stora filmproduktioner i Ale och jag hoppas att många vill komma till Vikingagården och kolla när inspelningarna är igång.
Vad är målet med filmen?
– Först och främst att den ska visas upp på Göteborgs filmfestival 2018. Sedan ska vi försöka få in den på andra nationella och internationella filmfestivaler. Vi kommer inte att säga nej om SVT vill visa upp den på sin play-kanal.
Men att göra en film är inte gratis. De har nu inlett en så kallad Indiegogo-kampanj där de söker externt finansiellt stöd från allmänheten.
– Det går att skänka olika summor där allt kommer att läggas på filmen. Det är inte mycket pengar som behövs, men vi kommer vi inte att få den filmen som vi har tänkt om vi inte får ett externt bidrag. Det kommer att bli en film men det är skillnad på att lägga upp en den på Youtube eller på SVT Play, säger Pär Ödlund.
Hur mycket behöver ni?
– Vi har satt upp ett mål på 1500 dollar, men det är ett flexibelt mål. Vi kommer som sagt att göra en film i vilket fall och sedan kommer vi att lägga in pengar från egen ficka också.