Sussi blir pirat på Lisebergsteatern

– Premiär för ”Pippi Långstrump på de sju haven”

GÖTEBORG. Hon är egentligen en snäll och omtänksam person. Under en tid framöver får dock Sussi Björninger från Nol ikläda sig rollen som en elak och läskig pirat. På fredag har ”Pippi Långstrump på de sju haven” premiär på Lisebergsteatern.

Sussi Björninger från Nol intar rollen som pirat när musikalen ”Pippi Långstrump på de sju haven” visas på Lisebergsteatern. Premiär sker nu på fredag. Foto; Bo Håkansson.
Sussi Björninger från Nol intar rollen som pirat när musikalen ”Pippi Långstrump på de sju haven” visas på Lisebergsteatern. Premiär sker nu på fredag. Foto; Bo Håkansson.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2019/12/v5119-pippi-1.jpg

Kålle Gunnarsson, som under flera vintrar satt upp jullovsteater i både Stockholm och Göteborg, är entreprenören bakom många familjesatsningar. Nu har han fått i uppdrag av Astrid Lindgren AB, som ägs av barnbarnen till den folkkära författaren, att dramatisera och regissera den klassiska barnfilmen.

– Det absolut viktigaste är att jag använder mig av Astrids ord och ändrar så lite som möjligt, men det är en utmaning. När man skriver manus för film gör man det på ett visst sätt, och när man skriver för teater gör man på ett annat. Men det känns väldigt skönt att kunna ha en tät dialog med Astrid Lindgrens barnbarn, så att det blir rätt, säger Kålle Gunnarsson.

En som har varit med i flera hyllade Astrid Lindgren-musikaler tidigare på Lisebergsteatern är Sussi Björninger från Nol.

– Detta blir elfte året. Det är en ynnest att få vara på den här vackra arbetsplatsen. Lisebergsteatern är magisk.

Sussi inleder i rollen som Annikas mamma under en kort sekvens för att därefter övergå till att bli pirat.

– Jag älskar att få spela pirat! Kanske är det för att det är så långt ifrån min egen personlighet. Det är roligt att få vara grov, ful och vara farlig.

Vilken är målgruppen?

– Det är barn från fem år och uppåt – hela familjen vill jag hävda. Kanske att en modig fyraåring också vågar se föreställningen.

Hur är ditt förhållande till Pippi Långstrump?

– Det är en gammal idol. Jag har alltid sett upp till Pippi och önskade att en kompis kunde vara som henne, så att jag kunde hänga på. Hon gör ju trots allt en massa galna och roliga saker.

Totalt ges cirka 30 föreställningar från december fram till mitten av januari. Det blir således mycket jobb och inte särskilt lång julledighet för dig?

– Så är det i den här branschen. Vi får jobba när andra är lediga. Jag försöker slinka ner till Jul på Liseberg mellan repetitionerna för att få lite extra julkänsla.

Du är åtminstone ledig på julafton?

– Jajamän! Julafton firas hemma med man och barn i Nol.

Vad önskar du dig av tomten?

– Ett par nya tofflor och gärna lite mer tid också…

Mer från nöje

Johan bäst i fototävling

I januari skrev lokaltidningen om Johan Siggesson som då hade fått sina vackra sälbilder, som han tog i England, publicerade…

Slagkraftigt i Starrkärrs kyrka

Traditionen med Sommarmusik i Starrkärr hålls vid liv. – Programmen är något kortare än vanligt och vi tar emot maximalt…

Skillingtryck med Teatervinden

Lokaltidningen träffar Teatervindens gyllene trio hemma hos Christel Olsson-Lindstrand. Det är här som de lägger upp ramarna för den kommande…

Tvingas ställa in konserterna

Kenny Eriksson på Café Torpet i Marielund.  Blir det några konserter i sommar? – Nej, vi blir tyvärr tvungna att…


Senaste nytt

Stekhett derby väntar

2016 var senast Ale IBF och Surte IS IBK ställdes mot varandra. Nu är det dags igen och lokaltidningen har…

Ny broförbindelse diskuteras

I Ale kommun pågår arbetet med en ny översiktsplan. Den ska i grova drag ange hur den fysiska samhällsutvecklingen är…

Bilar kan vi, men vägar?

Bilen är idag en självklarhet, inte minst för familjen som ska lämna, hämta, handla och hälsa på i sin omgivning.…

Medborgarnära dialog om trygghet

Nödinge, Bohus och Surte var de orter som besöktes i torsdags. Idag (läs måndag) befinner sig delegationen i Älvängen, Alafors…

Nytt bottennapp för LNIK

Förra helgen förlorade Lödöse Nygård sin första match för säsongen och det blev en rejäl sådan mot IK Rössö. Bortamatchen…

Skön trea för Nol

Efter 0–3-förlusten mot Jonsered i tisdag åkte Nol IK till Kode på lördagen där en viktig match väntade. Båda lagen…

Storförlust för AIF

Att påstå något annat än att Ahlafors IF svarat för en jämn insats i sin comeback i division två vore…

ÄIK starkast i toppmötet

Älvängens IK stormar mot seriesegern i division 5. I lördagens hemmamatch mot tabelltrean FC Bosona-Bosna var serieledarna starkast från start,…

SBTK fixade en bortapoäng

SBTK åkte till fredagens bortamatch med en 6–0-seger mot Göta BK i ryggen. Mot Rydboholm inledde de gulsvarta starkt, men…

Padelbanan har öppnat

Det är en efterlängtad satsning i Ale som nu har blivit verklighet. På fredagsmorgonen slogs dörren upp och de första…