Linda U Johansson från Nol har skrivit boken ”Metaverse Mayhem”, som lanseras på Trappan Bio i Kungälv tisdagen den 12 september.
Linda U Johansson från Nol har skrivit boken ”Metaverse Mayhem”, som lanseras på Trappan Bio i Kungälv tisdagen den 12 september.

Sveriges första bok om Metaverse

NOL. Linda U Johansson har arbetat 25 år i ledande positioner inom IT-branschen. Som nykläckt författare välkomnar hon läsarna att upptäcka en liten bit av framtiden med boken ”Metaverse Mayhem”. – Jag vill vara en inspiratör och beskriva hur olika branscher påverkas, säger hon till lokaltidningen.

Nolbon Linda U Johansson är en erfaren och tankeväckande föreläsare inom digitala trender, e-handel, Metaverse och framtidsspaning. Tack vare sin långa branscherfarenheten kan Linda ge insikter, perspektiv och infallsvinklar om framtiden på ett sätt som många inte kan.

Nu har hon omsatt sina tankar i en helt ny bok som lanseras på Trappan Bio i Kungälv tisdagen den 12 september. Detta är Sveriges första bok om Metaverse eller Metaversum som man också kan kalla det – på svenska ett begrepp för en virtuell verklighet där användarna i 3D kan integrera med den virtuella miljön och kommunicera med varandra.

– Från idé till färdigställande tog det sex månader. Jag hade kontakt med flera förlag som var intresserade, men de kunde inte ge ut boken tillräckligt snabbt. Textografiska i Kungälv fick därför hjälpa mig och nu finns boken att köpa hos de flesta bokhandlare på nätet. Man kan också beställa boken via min hemsida och få den signerad, förklarar Linda och tillägger:

– Varför jag skriver den här boken är för att jag älskar framtiden, den är så fantastiskt spännande. Hur kan vi göra det bättre? Det driver mig.

”Metaverse Mayhem” ska ses som en grundbok där författaren förklarar ett komplicerat ämne på ett enkelt sätt. Det är ett litterärt verk för dem som vill veta och bli medvetna om vad Metaverse och i viss mån AI är för något.

Vilken är målgruppen?

– De som vill vara steget före, det gäller både företagsledare och privatpersoner. Vi behöver förbereda oss ty detta är ingen fluga. Metaverse är nästa version av internet.

Vad vill du förmedla?

– Jag vill förklara vad Metaverse och AI är och hur det kommer påverka olika branscher. Det är en neutral bok i den bemärkelsen att jag lyfter fram både positiva och negativa sidor. Jag vill dock inte uppfattas som någon domedagsprofet. Det lutar mer åt det positiva hållet.

Nu kan du titulera dig författare, hur känns det?

– Jag ser mig snarare som en inspiratör. Detta är en helt ny spelplan för mig, men jag kan inte tycka annat än att det är väldigt roligt att ha skrivit en bok. Det har varit en dröm sedan barnsben.

Utöver boken har Linda U Johansson byggt upp en hemsida med ytterligare information, filmer och så vidare om just Metaverse.

– Nästa steg blir att göra en kurs där jag vill lära företag hur man kan vara steget före. Jag har också tankar på att komma med ytterligare en bok, men då blir det fokus på e-handeln, avslutar Linda U Johansson.

Mer från nöje

Ungdomar bjuds in till talangjakt

Förra året genomfördes en talangjakt för första gången på Mötesplats…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Rocklegend till Älvängen

Peter Jezewski har hunnit fylla 66 år, men några tankar…

Senaste nytt

Här hamnar det som spolas ner

Här på reningsverket i Älvängen hamnar det – allt som…

Ungdomar bjuds in till talangjakt

Förra året genomfördes en talangjakt för första gången på Mötesplats…

Pojke fick sår av intorkad avföring

En pojke med funktionsnedsättning led under förra året en längre…

Klassjoggen satte 1700 elever i rörelse

Konceptet finns sedan många år tillbaka i Trollhättan. I förra…

Väcker tankar

Bilderna från rasområdet på E6 i höjd med Stenungsundsmotet är…

Ett händelserikt sekel för Rune

Den 20 september 1923 föddes Rune Skog och uppväxten i…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…