Yesterday och Thomas Petersson intar scenen

TEXT: Jonas Andersson
27 oktober 2022 kl. 15:02

LILLA EDET. Imagine Yesterday lever i nuet, men blickar samtidigt framåt. Gruppens nya konstellation repeterar inför sitt första officiella framträdande. Det sker torsdagen den 3 november i samband med att komikern Thomas Petersson gästar Kulturhuset Eden.

Lilla Edets Motorcykelklubb, tillsammans med Kulturhuset Eden, står som värd för det arrangemang som äger rum nästa torsdag. Initiativtagare är LEMCK:s styrelseledamot Cerry Holmgren, som skött bokningen med Thomas Petersson. Det är också Cerry som sett till att publiken utöver många goda skratt även bjuds lite musikunderhållning den aktuella kvällen. Imagine Yesterday ska få besökarna att komma i rätt stämning.

– Det utgör en perfekt inramning och skapar en bra helhet för detta evenemang, säger Holmgren.

Hur går biljettförsäljningen?

– Riktigt bra, men det finns fortfarande plåtar kvar. Man köper sin biljet via Lilla Edets MCK eller direkt av mig.

Thomas Petersson behöver inga närmare presentation. Han är en av landets mest populäraste och mest bokade komiker.

Yesterday har gjort en omstart med ny basist och sångare. Från tidigare G.O Rock Along Band har Rolf Augustsson (bas) och Krister Andersson (sång) anslutit.

– Vi sökte med ljus och lykta efter nya medlemmar, så kom den här lösningen som en skänk från ovan. Det känns fantastiskt roligt att vara igång igen, säger Ingvar Johansson.

När lokaltidningen kommer på besök till replokalen i Nol har det just blivit fikapaus. Repertoaren gås igenom och den första delen av repetitionstillfället analyseras.

– Vi har smält ihop på ett väldigt bra sätt. Det är en kombination av dansbandssound och rock som vävs samman, säger Rolf Augustsson.

Det råder ingen tvekan om att veteranerna har roligt ihop. Alla har nära till skrattet och pikarna far över bordet.

– Att få spela är den bästa medicinen. Det sociala umgänget ska inte underskattas, säger Görgen Törnblom.

Vad kommer publiken i Kulturhuset att få höra?

– Alltifrån 60-talsmusik till Håkan Hellström.

TEXT:

Jonas Andersson

jonas@alekuriren.se