Brady Converting flyttade in i tillbyggda lokaler på Rödjans väg i Nödinge förra sommaren. 30 september, ett drygt år senare, stänger koncernen ned produktionen. Endast tolv anställda får behålla jobbet. 40 får gå.
Brady Converting flyttade in i tillbyggda lokaler på Rödjans väg i Nödinge förra sommaren. 30 september, ett drygt år senare, stänger koncernen ned produktionen. Endast tolv anställda får behålla jobbet. 40 får gå.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/08/v-32-Brady-1.jpg

40 anställda får gå

NÖDINGE. Brady Converting stänger produktionen i Nödinge och 40 anställda förlorar jobbet. Den amerikanska koncernledningen motiverar beslutet med bland annat dålig lönsamhet. – Beskedet kom som en blixt från klar himmel dagarna före semestern. Jag är fruktansvärt besviken och förvånad, säger platschef Niclas Emanuelsson.

NÖDINGE. Brady Converting stänger produktionen i Nödinge och 40 anställda förlorar jobbet.
Den amerikanska koncernledningen motiverar beslutet med bland annat dålig lönsamhet.
– Beskedet kom som en blixt från klar himmel dagarna före semestern. Jag är fruktansvärt besviken och förvånad, säger platschef Niclas Emanuelsson.

Sommaren 2011 flyttade Brady Converting in i nyrenoverade lokaler på Rödjans väg i Nödinge. Då hade företaget 70 anställda och stark framtidstro med tillväxtplaner för de kommande fem till tio åren. Mycket har förverkligats, men det har kostat. Resultatet i bokslutet 2011 var minus 30 miljoner kronor, att jämföra med de två tidigare åren då företaget redovisade resultat om totalt 90 miljoner. Omsättningen har gått från 161 Mkr till 71 Mkr (2011).
– Mycket av det vi tidigare tillverkade har flyttats till Asien och vi har fått jaga nya marknader. Det har vi också gjort med stor framgång. Siffrorna för april, maj och juni är svarta och visar äntligen att sajten är lönsam. Vi var på rätt väg och därför var jag övertygad om att vi skulle få fortsätta utveckla verksamheten. Dessutom bantade vi personalstyrkan med 15 anställda så sent som i mars, berättar en nedstämd platschef, Niclas Emanuelsson.

Strategiskt beslut
Beslutet om att stänga produktionen i Nödinge drabbar alla anställda förutom 12 personer som jobbar globalt för koncernen med utveckling och försäljning.
– Vi har ett hyresavtal som sträcker sig ytterligare fyra år framåt så fram till dess får de säkert sitta kvar i Nödinge. Beslutet är främst strategiskt. Styrelsen anser att vår produktion inte längre passar in i den Europeiska delen. Det är beklagligt och min egen analys säger att så här illa kan det gå när besluten tas för långt bort. De har ingen känsla för vad som sker här och hur potentialen ser ut. Det är djupt beklagligt för alla drabbade och det var mycket känslomässigt att behöva lämna detta besked, säger Niclas Emanuelsson som också tillhör de som får söka sig om efter en ny arbetsgivare.
– Jag tror det kommer gå bra för de flesta. Kompetensen är stor bland personalen på Brady och vi har jobbat hårt med Lean och organisationsutveckling. De bör vara eftertraktade på arbetsmarknaden.

30 september upphör all tillverkning i Nödinge. Företaget tillverkar bland annat komponenter till mobiltelefoner och medicinteknisk utrustning.

Mer från övrigt

Uppmaningen: ”Skänk din gran”

I veckan kommer Ale kommun att prydas av flertalet julgranar.…

”Skaffa aldrig en kanin som leksak”

I lägenheten i Bohus bor Emelie Olviken, tillsammans med dottern…

Kraftig rökutveckling efter villabrand

Polis, ambulans och fyra enheter från räddninstjänsten fick rycka ut…

Senaste nytt

Lindström lämnar Surte – klar för ny aleklubb

Lindström har ett förflutet i Örgryte IS och Ahlafors IF.…

Branta backar prioriteras

Gång- och cykelvägar till hållplatser, resecentrum, kommunala anläggningar och parkeringar…

”Tuffa tider på riktigt”

Arturo Arques är en uppskattad föredragshållare som gästat Ale kommuns…

Susanne hjälper de fattigaste

Det startade med att Susanne Bohman började dela ut kläder…

SM nästa för Daniella 

Daniella Susa har alltid tyckt om att idrotta och för…

Snabb ökning av corona

Under vecka 48 konstaterades totalt 806 fall, vilket går att…

AIF-duo provspelar med GAIS

Två av dem är Chisomnazu Chika Chidi, 22, och Pascal Olsson,…

Gunilla firar 20 år som luciamamma

När Gunilla Johansson började engagera sig i luciakommittén så var…

Nu föreslås en ny skola i Alafors

En ny F-6-skola i Nol-Alafors har varit på politikens bord…

Marknadstörst

Coronapandemin vill vi helst lägga helt bakom oss, men fortfarande…

Stort hjärta för Ukraina

Det bor cirka 80 ukrainska flyktingar i Ale och Lilla…

Bästa julmarknaden i modern tid

Det är inte lika många butiker längs med Göteborgsvägen som…

”Jag blir uppriktigt förbannad”

Motorburen ungdom fortsätter att ställa till problem på olika platser…